Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener: Toplam 18814 adet deprem çözümü yapılmıştır, günlük 200'ün altına inmeye başladı

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener: Toplam 18814 adet deprem çözümü yapılmıştır, günlük 200'ün altına inmeye başladı
Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener deprem grafiğini paylaşarak artçıların yoğunluğu için aşağı doğru inişte olduğunu söyledi.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra uzmanlardan diri faylar üzerine değerlendirmeler devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener "6 Şubat 2023 saat 04:17'de Sofalıcı-Şehitkamil-Gaziantep ve 13:24'te Ekinözü-Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından, 29 Mart 2023 saat 20:30 itibarıyla bölgede toplam 18814 adet deprem çözümü yapılmıştır. @Kandilli_info Artçılar günlük 200'ün altına inmeye başladı..." notunu paylaştı.

fsavggnwcaauvhk.jpeg

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu da geçtiğimiz gün Kandilli Rasathanesi'nin istatistiğinden faydalanıp çizdiği grafikte "Her ne kadar arada küçük anomaliler gözlense de, artçı depremlerin sayısında gittikçe azalan bir eğilim var. Ama bu eğilim düşük eğimle seyrediyor." demişti. (Kısa Dalga)

Gündem