Kapanan dükkan sayısında artış: Kira 2 katına çıktı; maliyetler katlandı

Kapanan dükkan sayısında artış: Kira 2 katına çıktı; maliyetler katlandı
Iğdır'da yüksek enflasyonla girdi maliyetlerinin artması ve yüksek kiralar, esnafların dükkanların kapısına kilit vurmasına neden oldu.

Iğdır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atakan Demirci, çok sayıda esnafın yüksek kira nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Demirci, kiralara ek olarak esnafın aldığı malların fiyatının artması, elektrik ve doğalgazın zamlanması, SSK ve Bağkur’ların maliyeti ile banka faizlerinin yükselmesinin dükkanların kapatmasının diğer sebepleri olduğunu ifade etti.

Oda başkanı şöyle devam etti: "Her ay 30-35 kişi işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Bunun sebebi de kiraların yüksek olmasındandır. Iğdır’ın merkezinde dükkan kiralarına 60 -70 milyarlık yere 120-150 milyar istiyorlar. Devletimizden istediklerimiz, kiraların bir an önce kontrol altına alınması, enflasyonun düşürülmesidir. Her mahalle arasında zincir marketlerin olması, küçük esnafımızı zor durumda bırakıyor, iş yerlerini kapatıyorlar. Küçük esnafımıza destek olunmasını istiyoruz. Azerbaycan-Iğdır arasındaki gümrük kapısının açılmasını, alışverişlerin serbest olmasını istiyoruz.” (ANKA)

Gündem