Kaplan’ın polisteki bağlantılarını araştıran 2 müfettiş emekli edildi

Kaplan’ın polisteki bağlantılarını araştıran 2 müfettiş emekli edildi
Gazeteci Tolga Şardan, Ayhan Bora Kaplan’ın polisteki bağlantılarını araştıran 2 başmüfettişin emekli edildiğini yazdı.

Kısa Dalga - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının Emniyet teşkilatında yarattığı deprem sürüyor. Gazeteci Tolga Şardan, Ayhan Bora Kaplan’ın yakalanmasından sonra başlatılan idari soruşturmalarda görev alan ve bağlantılarının peşine düşen iki başmüfettiş emekli edildiğini yazdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun (YDK) kararıyla 400 dolayında birinci ve ikinci sınıf emniyet müdürleri emekli edilmişti.

Şardan'ın T24'te yayımlanan yazısında konuyla ilgili şunları yazdı:

"Edindiğim bilgiye göre; söz konusu emeklilik sürecinden etkilenen birinci sınıf polis müdürleri arasında iki isim çok dikkat çekici.

Bu iki polis müdürünün isimlerini, görevleri nedeniyle polemik konusu olmaması için yazmıyorum ama konumlarını açıklayım.

Her iki polis müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Ankara’daki merkez kadrosunda görevliler.

Ve her iki polis müdürü, Ayhan Bora Kaplan’ın yakalanmasından sonra başlatılan idari soruşturmalarda görevliler!

İdari boyuttan kastım, Ankara’da kök salan ve her geçen gün farklı olayları ve bağlantıları ortaya çıkarılan Kaplan’ın polisteki bağlantıları elbette.

Kaplan’ın gözaltına alındığı geçen eylülden buyana devam eden takvimde iki polis başmüfettişi; organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Kaplan’ın Emniyet teşkilatındaki bağlantılarının peşindelerdi.

Araştırmalar sırasında epeyce dosya yaptılar. Hatta öyle ki, daha geçen hafta Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sürpriz şekilde Bakü’ye İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak atanan Önceki Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın bile ifadesini aldılar.

Aldığım bilgiye göre, yine önemli dosyalar üzerinde çalışıyorlardı. Fakat YDK kararı ile emekli edildiler.

Başmüfettişlerden birisi mahkeme kararıyla dönen grupta olduğu için YDK’nın aldığı prensip kararıyla emekli edildi. Diğerinin emekli edilme gerekçesi, YDK’nın aldığı 'bulunduğu rütbede 10 yılını dolduranların emekli edilmesi' yönündeki başka bir prensip kararı." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem