Ayhan Bora Kaplan davası: Gizli tanığın ifadeleriyle ilgili dava açıldı

Ayhan Bora Kaplan davası: Gizli tanığın ifadeleriyle ilgili dava açıldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürütürken tutuklanan 6’sı polis 13 kişiye dava açıldı.

Kısa Dalga - Ayhan Bora Kaplan örgütü soruşturmasını yürütürken, gizli tanık Serdar Sertçelik’i kimi siyasetçilerin adını vermeye zorladıkları öne sürülen 6 polis müdürüyle birlikte 13 kişiye dava açıldı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine gör savcılık, "darbe iddiaları" üzerine açılan soruşturma dosyasının bu iddialarla ilgili kısmını ayırdı. Aralarında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile komiser Ufuk Gültekin'in de aralarında bulunduğu 6'sı emniyet mensubu 13 sanık hakkında, dava açtı.

Suçlamalar ne?

Murat Çelik, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Metehan İlkyaz ve Gökhan Karaca hakkında "görevi kötüye kullanma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "suçluyu kayırma" ve "tanığı etkilemeye teşebbüs" suçlarından her birinin 18.5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Kerem Gökay Öner'in ise “görevi kötüye kullama", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "suçluyu kayırma" suçlarından 14.5 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik hakkında "suçluyu kayırma" suçundan 5 yıl hapis Nurullah Özgür Kopuk hakkında ise "tanığı etkilemeye teşebbüs" suçundan 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

'Suç için anlaşma' ayrıldı


"Darbe iddiaları" üzerine açılan soruşturma dosyasının bu iddialarla ilgili kısmını ayırdı. Şüpheliler hakkında "suç içi anlaşma" suçundan tefrik (ayırma) kararı verildi. Sertçelik'in ifadesi alınamadığı için, hakkında "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs", "gizliliğin ihlali" ile "suç için anlaşma" suçlamalarından yürütülen soruşturma dosyası ayrıldı.

Ne olmuştu?

Ankara’da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın sağ kolu olduğu belirtilen M-7 kodlu gizli tanık Serdar Sertçelik'in ev hapsindeyken yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Sertçelik, Kaplan operasyonunu gerçekleştiren polisleri bazı bakanların isimlerinin ifadesine ekletilmeye çalışılarak darbe girişiminde bulunulduğunu öne sürmüştü. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem