Karadeniz'de kritik gelişme: Rusya Yılan Adası'ndan çekildi

Karadeniz'de kritik gelişme: Rusya Yılan Adası'ndan çekildi
Rusya'nın, Karadeniz'deki stratejik Yılan Adası'ndan çekildiği açıklandı. Rusya Savunma Bakanlığı, 'tarım koridoru' çabalarını engellemediklerini göstermek için böyle bir adım attıklarını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin ilk gününde 13 Ukrayna askerinin teslim olmayı reddettiği iddialarıyla gündeme gelen stratejik Yılan Adası'nda kritik bir gelişme yaşandı. Rusya, Karadeniz'deki adadan çekildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Rus güçlerinin adadan çekildiği belirtildi. Açıklamada, "Rusya, Yılan Adası'ndan çekilerek, Ukrayna'dan çıkarılacak tarım ürünleri için bir koridor oluşturulması yönünde Birleşmiş Milletler tarafından ortaya konulan çabaları engellemediğini ortaya koymaktadır" denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ofisi de Rus güçlerinin çekildiğini doğruladı.

SAVAŞIN İLK GÜNÜNDEKİ TELSİZ KONUŞMALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Karadeniz'deki Yılan Adası, savaşın ilk gününde 13 Ukrayna askerinin bir Rus savaş gemisine kafa tutarak teslim olmayı reddetmesi, Rus askerlerine "Gidin kendinizi b.cerin" yanıtı vermesiyle gündeme gelmişti.

Adada öldürüldükleri iddia edilen Ukraynalı askerlerin sonradan hayatta oldukları anlaşılmıştı.

UKRAYNA-ROMANYA SINIRININ YAKININDA

Yılan Adası Karadeniz'de, Ukrayna ile Romanya sınırlarına yakın bir noktada yer alıyor. Geçmişte deniz sınırları konusunda iki ülke tartışmalara neden olan adada bir deniz araştırma istasyonu var. Adanın aynı zamanda, petrol dahil kaynaklar açısından stratejik önem taşıdığı belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya