Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası

Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası
İBB Başkanı İmamoğlu'nun, "Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır" sözleri üzerine Bakan Karaismailoğlu tazminat davası açtı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İmamoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadelerle Karaismailoğlu'nun 'kişilik haklarına saldırıda bulunduğu' iddia edildi.

İmamoğlu, Karaismailoğlu'nun "Atatürk Havalimanı konusu kapandı" sözleri için, "Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş, 'Atatürk Havalimanı konusu kapandı' diyor. Kibre bakar mısınız? Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Atatürk Havalimanı bu toplumun vicdanında kapanmadı. Sen Atatürk Havalimanı'na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver" ifadelerini kullanmıştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Karaismailoğlu'nun avukatı Ömer Faruk Karagüzel dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bu durum 'Bakan' olduğu süre boyunca olduğu gibi geçmişte yer aldığı görevlerde de benzer şekilde gerçekleşmiştir. Müvekkilim hiçbir iş ve işleminde hele hele konu millet adına yapılan harcamalar olduğunda, hiçbir şart ve koşulda haksız kazanç temin etmediği gibi, hiçbir yapıya, kuruma, kişi ya da kişilere de haksız kazanç temin etmemiştir.

Davalının iddialarının tamamı baştan sona gerçek dışı olup kamuoyunun önünde ulusal kanallarda ve sosyal medya üzerinden yapılan söylemler marifetiyle müvekkilim acı ve elem içinde bırakılmıştır. 'Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin', 'atanmış' şeklindeki küçük düşürücü, alaycı, dalga geçen ifade ve hakaretlerin maksadı, müvekkilimin uhdesinde yönetilen ulaşım ve altyapı projelerini gölgede bırakıp anlamsız tartışmalar, aslı astarı olmayan iftiralarla müvekkilimi kamuoyu husumetine maruz bırakmaktır."

Gündem