Karamollaoğlu: "Keyfi kararlarla vekilliklerin düşürüldüğü, adalet sistemi iflas etmiş bir Türkiye var"

Karamollaoğlu: "Keyfi kararlarla vekilliklerin düşürüldüğü, adalet sistemi iflas etmiş bir Türkiye var"
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, milletvekillerinin keyfi kararlarla vekilliklerinin düşürüldüğü, parti kapatmaların yeniden hortladığı, adalet sistemi iflas etmiş bir Türkiye var" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, milletvekillerinin keyfi kararlarla vekilliklerinin düşürüldüğü, parti kapatmaların yeniden hortladığı, adalet sistemi iflas etmiş bir Türkiye var" dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye'nin bugün siyaseten, ahlaken ve dış politika ve ekonomik olarak tıkanmış durumda olduğunu belirtti. Karamollaoğlu özetle şunları söyledi:

ÇOK CİDDİ KRİZLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ: Bir taraftan küresel bir salgınla mücadele ederken, ekonomide dış politikada, demokrasi ve özgürlükler noktasında çok ciddi krizlerle karşı karşıyayız. Türkiye maalesef bugün siyaseten, ahlaken, dış politika ve ekonomide tıkanmıştır. Kısır kavgaların, içi boş polemiklerin ve seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Türkiye’nin yeni bir sese yeni bir söze yeni bir siyasete anlayışa ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın adresi de Saadet Partisi'dir. Saadet Partisi huzurun ve kardeşliğin, ahlaki ve manevi değerlerin teminatıdır, güçlü ve müreffeh ekonominin teminatıdır. Bu kongre ‘Bana ne Amerika’ diyenlerin kongresidir. Bu kongre Türkiye’yi tarihinin en büyük faiz borcuna mahkum edenlerin değil, tek kuruş borç almadan denk bütçe yapanların kongresidir. Bu kongre telefon bekleyenlerin, Çırağan Saray’ında D8’leri kuranların kongresidir.

TARİHİN EN BÜYÜK FAİZ BORCUNA MAHKUM EDENLER: Hiç kimsenin endişesi olmasın. Nasıl 6 yüzyıl önce İstanbul’un fethi adil bir dünyanın başlangıcı olduysa, yine İstanbul Saadet Partisi iktidarında yeni bir dünyanın sancaktarı olacaktır. Sadece Türkiye değil bütün dünya büyük bir kaos ve kargaşa içinde. Dünyanın 80 bölgesinde ya iç savaş ya da kargaşa var. Suriye, Yemen, Myanmar, Libya’nı yanı sıra her bölgede çatışma var. Milyonlarca insan açlık, yoksulluk, çatılmalar yüzünden yerini yurdunu terk etti. Yerin altında tonlarca altın elmas barındıran Afrika’da toprağın üstünde insanlar aç konumunda. Buna rağmen her fırsatta hoş görüden medeniyetler ittifakından dem vuruluyor. Ama nedense Müslümanların payına düşen işgal, kan ve gözyaşıdır. Irak, Libya, paramparça, Yemen kan gölüne döndü. Suriye darmadağın olmuş durumda. Bu dünyanın yeni bir anlayışa ihtiyacı var. İşte bu anlayışın anahtarı İstanbul’dur. İstanbul’un bu anlayışı kazanması yalnızca Saadet Partisi’nden geçmektedir. Yeni bir dünya elbette kurulacak. Ama bu Washington ile Tel Aviv ile normalleşerek kurulmayacak. Kudüs, İstanbul, Şam ve Erbil’le güçlenerek kurulacak.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR KAVŞAKTA: Türkiye 3 denizin ortasında, enerji noktaların önemli bir kavşağıdır. İklim şartları dolayısıyla tarım ve hayvancılık potansiyeli oldukça yüksektir. Yer altı kaynakları bolca mevcuttur. Dinamik ve demografik yapısı, tarihi ve kültürel geçmişi oldukça önemlidir. Türkiye’nin sahip olduğu değerleri bilmeden başımıza gelenleri anlamamız mümkün değil. Bu potansiyeli görenler buna izin vermek istemiyor. 30 yıldır başımıza bela edilen terör belasını, kuşatmaları, fitne ve kumpasları anlayamayız. 27 Mayısları 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları da anlayamayız.

AK PARTİLİ KARDEŞLERİMİZLE YILLARCA BERABER OLDUK: Milli Görüş’ün önünün neden kesildiğini, partilerin neden kapatıldığını, yenilikçi-gelenekçi denilerek neden bütünlüğünün bozulduğunu anlamak da mümkün değildir. Bugün iktidarda bulunan AK Partili kardeşlerimizle biz yıllarca beraber olduk. Bunu onlar da biliyor. Son gelinen noktada bir ayrışmayla karşı karşıya kaldılar. Geçmişe atıfta bulunursak: Milli Görüş gömleğini çıkardıklarını, Avrupa’yı medeniyet projesi olarak gördüklerini, ABD ve İsrail’i stratejik müttefik olarak kabul ettiklerini ve faizci-kapitalist sistemi de ekonomik sistem olarak benimsediklerini deklare etti bu arkadaşlar. Vaad ettikleri; güçlü, üreten, özgür ve öncü bir Türkiye’ydi. Sözler güzeldi ama benimsenen prensiplerle bu hedeflere ulaşmak mümkün değildir.

GERİ GİDEN BİR TÜRKİYE KONUMUNA GELDİK: Adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan geri giden bir Türkiye konumuna geldik. Ekonomisi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılığı bitmiş, bütün birikimleri Varlık Fonu adı altında ipotek edilmiş bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez borçlanma genel müdürlüğü kurmak zorunda kaldılar. Komşularla sıfır (0) sorun diye çakarak sorunsuz tek bir komşusu kalmayan Türkiye var. Milletvekillerinin keyfi kararlarla vekilliklerinin iptal edildiği, parti kapatmalarının yeniden hortladığı, adalet sistemi iflas ettiği, iltimas, adam kayırma, torpil ve partizanlığın sıradanlaştığı bir Türkiye var. İktidar 94 ruhunu ararken, partilerin kapatıldığı 90 ruhunu bulmuş görünüyor. 94 ruhunu arıyorlarsa bu salona baksınlar. 

ZAFER YAKINDIR: Yeni Türkiye'de İslam birliğini tesis ederek yeni bir dünyayı kurmakta kararlılık gösterecektir. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

(ANKA)



Gündem