Karamollaoğlu: Artık bürokratlar da görüyor ki bu hükümet gidici

Karamollaoğlu:  Artık bürokratlar da görüyor ki bu hükümet gidici
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,"Artık bürokratlar da görüyor ki bu hükümet gidici. Onun için kendilerini riske atamazlar. Bir emir gelse de bunu uygulamazlar gibi geliyor bana. Çünkü hesabını başka bir hükümete verecekler" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu deprem ve siyasi gelişmeler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Halk TV canlı yayınında konuşan Saadet lideri, "Üzülerek ifade edeceğim ama bizim teşkilatlarımızdan aldığımız bilgilerde de can kaybı açıklanan sayılardan çok çok fazla. Köyler felaketti. Hatta şunu söyleyeyim, torunum Ankara Eğitim Hastanesi'nde doktor. Köylerin hali perişan diyor. Ben vefatların 45 binin çok çok üstünde olmasından endişe ediyorum" dedi.

Siyasette kutuplaşmayı Kılıçdaroğlu yıktı

Millet ittifakının çalışmaları ve seçimlere ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, geçmişte yanlışlar yaptığını kabul ediyor. "Biz de hatamızı kabul edelim siz de" diyerek ilerledi. Siyasette kutuplaşmayı Kılıçdaroğlu yıktı. Kılıçdaroğlu ile çalışmış bürokratlardan bana şunlar geldi. Bir, 'Kılıçdaroğlu dürüsttür', iki, 'Kılıçdaroğlu çalışkandır'. Bunlar devlet adamlığı için çok önemlidir.

'Endişeli muhafazakarlar'ın hepsinin ikna olduğunu söylemek zor. Ama seçimden sonraki icraatlar bunun için çok önemlidir. Bizim, her partinin ayrı programları var. Şimdilik biz aynı yoldayız ileride ne olur bilmiyorum. Ama ben Kılıçdaroğlu'nun kutuplaştırmayı asgari seviyeye indireceğini düşünüyorum.

Seçim kanaatimce kazanılır. Millet İttifakı lehine yüzde 45-55 civarı oran alabileceğimizi düşünüyorum. Tayyip Bey kaybetme ihtimalinin büyük olduğunu gördü. Bu nedenle başka partilerle bir araya gelip kendileri için doğru olanı yapıyorlar ama onlar için doğru olan bizim için dezavantaj."

'Bürokratlar da görüyor ki hükümet gidici'


"Umut ediyoruz ki seçim günü güvenlik konusunda hukuksuz bir şey yapmazlar" diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti: "Kuralları çiğnememelerini umut ediyoruz. Artık bürokratlar da görüyor ki bu hükümet gidici. Onun için kendilerini riske atamazlar. Bürokratlar eskisi kadar rahat olmaz. Bir emir gelse de bunu uygulamazlar gibi geliyor bana. Çünkü hesabını başka bir hükümete verecekler. Bu nedenle bu seçimde bürokratların daha sağ duyulu olacağını tahmin ediyorum."

Politika