Karamollaoğlu: "Cumhurbaşkanı'yla birçok konuda anlaşmamakta anlaştık"

Karamollaoğlu: "Cumhurbaşkanı'yla birçok konuda anlaşmamakta anlaştık"
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini anlattı: "Cumhurbaşkanıyla birçok konuyu konuştuk. Birçok yerde anlaşmamakta anlaştık."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2.5 saati bulan bir görüşme  yaptı.  Görüşmeye dair fotoğraflarda iki lider arasındaki mesafe nedeniyle “koltuk krizi” tartışmalarına da neden oldu. Gazete Duvar Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya'ya konuşan Karamollaoğlu "Cumhurbaşkanıyla birçok konuyu konuştuk. Birçok yerde anlaşmamakta anlaştık” dedi.

Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine dair endişelerini paylaştığını anlatan Karamollaoğlu, Erdoğan’ın sistemi “istikrar” vurgusuyla savunduğunu, sadece Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50 1 oy şartından “50 1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50 1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” şikayetinde bulunduğunu anlattı.

Karamollaoğlu, ekonomi konusunda da Erdoğan'ın kendisine "Sayın Cumhurbaşkanı, ekonomik yönden de dış politikadaki gelişmeler yönünden de her şeyin dört dörtlük olduğu kanaatinde. Hiç problem görmüyor kendisi. Ben dedim ki, “Size gelen bilgilerde en azından yanlışlıklar, farklılıklar olabilir.” O aynı kanaatte değil" dediğini söyledi.

KOLTUK KRİZİ YOK

Karamollaoğlu, "
Cumhurbaşkanı ile yaptığınız görüşmedeki “koltuk krizi” tartışmalara neden oldu. Bir kriz var mı, ne yaşandı orada. Bir rahatsızlığınız oldu mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu bana göre abartıldı. Sayın Cumhurbaşkanı üst üste iki kez öğle yemeği için davet etmişti. Ben öğlen yemek yemiyorum. “Beni mazur görsün” dedim. Aslında onu kabul etmek lazımdı. Belki biraz ayıp oldu kabul etmemek. Bir de ben aşı oldum ama cumhurbaşkanlığına giderken PCR testi yaptırmadım. PCR testi yaptırmayınca da, -anlaşılan orada sıkıntı oluyor- cumhurbaşkanı kendi ifadesiyle, “Biraz mesafeli oturalım” dedi. O kadar."


SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Gündem