Karamollaoğlu: Erdoğan doktorlardan özür dilemeli

Karamollaoğlu: Erdoğan doktorlardan özür dilemeli
Erdoğan'ın doktorlarla ilgili "Giderlerse gitsinler" sözünü hatırlatan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı’nın bütün doktorlardan ve milletimizden bir özür dilemesi gerekiyor" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında ekonomideki durum ve sağlıkta şiddete dair AKP iktidarını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Giderlerse gitsinler" sözünü hatırlatan Karamollaoğlu şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı, bizde doktor açığı varken bu ifadeyi kullanmıştı. Bütün dünya aslında doktor talebiyle karşı karşıya ve bizim doktorlarımız da maalesef gittiler. Kimisi yurt dışına gitti, kimisi devlet hastanelerinden özel hastanelere, kimisi trafikte, kazada kurban gitti, kimisi de bu yaşanılan hadisede olduğu gibi bir kurşunla mezara gitti. Hakikaten anlamakta zorluk çekiyorum. Cumhurbaşkanı’nın aslında bütün doktorlardan ve milletimizden bir özür dilemesi gerekiyor. ‘Böyle bir laf tesadüfen ağzımdan çıkmış olabilir ama maksadı aştı’ demesi icap eder diye düşünüyorum. Nasıl olur da bir ülke, belli sebeplerden dolayı bütün doktorlara ‘nereye giderseniz gidin, umurumda değil’ manasında bir tavır sergileyebilir, hele de Cumhurbaşkanı.

'KİFAYETSİZ DOKTORLARA MAHKUM OLURUZ'

Tıp fakültesinde okuyan öğrencilerin büyük bir kısmı yabancı dil kursuna gidiyor, üniversitesini bitirdiği zaman ‘acaba yurt dışında bir iş bulabilir miyim’ diye. Aslında dünyanın her tarafında bu açık olduğu için, bizim doktorlarımızın, tıp fakültelerimizin kalitesini dünyada biliyoruz, bizim doktorlarımıza yüksek kalitede eğitim veriliyor, bundan dolayı da dışarıda tercih ediliyor. Doktorlarımızı kaybedersek maalesef nitelikli olmayan, kifayetsiz diğer ülkelerden gelen doktorlara mahkum oluruz diye endişe ediyorum.

'13. CUMHURBAŞKANINI BİZLER BELİRLEYECEĞİZ'

Altılı masanın beşinci toplantısını hatırlatan Temel Karamollaoğlu, "Ekonomi, dış politika, güncel meseleler ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hazırlıklarımızı hep birlikte gözden geçirdik. Atılacak adımlarla ilgili görüşlerimizi birbirimize aktarma imkanını bulduk. Sağduyu ve istişareye verdiğimiz önem sebebiyle Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanını, Allah nasip ederse bizler belirleyeceğiz. Milletimiz müsterih olsun, bizler sorumluluklarımızın farkındayız. Ortak sorunlarımızın çözümü adına sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz ve etmeye de kendimizi mecbur hissediyoruz. Bu sorumlulukla, bu duygularla ülkemizin problemlerini ve insanımızın sıkıntılarını çok kısa zamanda gidereceğimize canı gönülden inanıyoruz ve bunu birlikte başaracağımızı düşünüyoruz."

'İKTİDAR ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİYLE KARŞI KARŞIYA'

"Maalesef bütün organlarıyla yönetme idaresini, iradesini ve yetkisini kaybetmiş bir iktidar var şu anda ülkemizde. En tepesindeki cumhurbaşkanından bakanlarına, istatistik kurumunu yöneten, bütün kademelerde görev almış kişilerle maalesef kendi becerilerini ortaya koyamayan, koyduğu zaman da netice alamayan bir kadroyla karşı karşıyayız. Bu iktidar, deyim yerindeyse çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya, siyasi ömrü de tam da bu sebeple son bulmak mecburiyetinde."

'ENFLASYON CANAVARI TEZGAHLARI DEVİREREK İLERLİYOR'

"İster kabul etsin ister etmesin, ekonomi üzerinde artık iktidarın hiçbir etkisi kalmadı. Enflasyon canavarı, ipini kopartmış çarşı pazarda tezgahları devirerek ilerliyor. Yıllık enflasyon, makyajlı haliyle şu anda yüzde 78,62 olarak telaffuz ediliyor. Bu enflasyon oranı bile son 24 yılın en yükseği. Adalet ve Kalkınma Partisi, ekonomik başarısızlık açısından kendi dönemini de aşarak geçmişe yolculuğa çıktı. Bu kadar kötü bir ekonomik performansı, tüm iktidar gücünü tek başına kullandığı bir dönemde gerçekleştirdi. Bu beceriksizliğe herhangi bir gerekçe ve mazeret bulması mümkün değil. 19 yılı geçti, bu iktidar, tek başına ülkeyi yönetiyor."

'CUMHURBAŞKANI ERKEN SEÇİM KARARI ALMALI'

"Cumhurbaşkanı ülkemizi daha fazla yormadan erken seçim kararı almalı, bir türlü dizginleyemediği enflasyon canavarıyla bizi baş başa bırakmalıdır. Buyurun, milletin hakemliğine bir an evvel gidelim. Biz, iş başına geldiğimizde, bütün milletimiz emin olsun ki bütün kararları istişare sonucu alacağız. Mutlaka iş ehline verilecek. Enflasyon nasıl kontrol altına alınır, insanımızın alım gücü nasıl yükselirmiş, ranta ve israfa ayrılan kaynaklar nasıl üretime ve istihdama aktarılırmış; döviz kuru, işsizlik, borç rakamları, bütçe açığı nasıl hızlıca kapatılırmış göreceğiz, görecekler. İş bilenin, kılıç kuşananındır." (ANKA)

Gündem