Karamollaoğlu: Evet, bu ülkenin bir üç harfli sorunu var; o da ‘AKP, MHP ve RTE’

Karamollaoğlu: Evet, bu ülkenin bir üç harfli sorunu var; o da ‘AKP, MHP ve RTE’
Market zincirler üzerinden bir fırtına koparıldığını belirten Saadet Partisi lideri, tartışmaları gerçek gündemleri gölgelemek için yaratılan “sis bombası” olarak tanımladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANKA'nın haberine göre, Meclis Genel Kurulu’nda AKP milletvekili Zafer Işık’ın İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’e yönelik saldırısına değinen Karamollaoğlu, “Evet, hatalar olabilir. Meclis’te kavga çıkabilir. Bugüne kadar birçok defa bu husus meydana gelmiştir. Ama bunun neticesinde hastaneye birisi sevk edilmiş ve buna sebep olan milletvekili de ‘Ben özür falan dilemem, pişmanlık duymam’ derse vay halimize. Sadece milletvekillerine değil, bu milletvekillerinin başındaki grup başkanlarına da genel başkanlarına da Allah akıl fikir versin demekten başka çare bulamıyorum” dedi.

Market zincirler üzerinden bir fırtına koparıldığını belirterek, tartışmaları gerçek gündemleri gölgelemek için yaratılan “sis bombası” olarak tanımlayan Karamollaoğlu, “Krizle mücadele etmesi gerekenler, krizi değil algıyı yönetmenin peşinde koşuyorlar” dedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

“Siz elektriğe, gaza ardı ardına zam yapacaksınız, üretim maliyetlerini üç ayda üç katına çıkaracaksınız, sonra da ekmek fiyatları artınca fırıncıyı, gıda fiyatları artınca da marketçileri suçlayacaksınız. Üç harfli marketleri fırsatçılık yapmakla suçlayacaksınız. Çok net olarak ifade ediyorum; bu ülkede en büyük fırsatçı, maalesef bu iktidarın kendisidir. Evet, bu ülkenin bir üç harfli sorunu var. O üç harfliler de AKP, MHP ve maalesef RTE’dir.

“Suçlu iktidardır. İktidarın yanlış politikalarıdır. Bir başka açıdan, eğer ülkedeki ekonominin bu kadar kötüye gitmesine marketler sebep oluyorsa ekonomi yönetimindeki birkaç marketle baş edemeyen bu iktidarın beceriksizliği daha da endişe vericidir. ‘Üç tane marketle baş edemiyor’ manasına gelir.”

Politika