Karamollaoğlu, 'Son bilgileri söyleyeyim' diyerek Kılıçdaroğlu'nun oy oranını açıkladı

Karamollaoğlu, 'Son bilgileri söyleyeyim' diyerek Kılıçdaroğlu'nun oy oranını açıkladı
Saadet Partisi Genel BaşkanıTemel Karamollaoğlu, "Son zamanlarda bana gelen bilgileri söyleyeyim. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın en az 3 puan üzerinde görünüyor. %15 civarındaki kararsız seçmen dağıtılmadan önce." açıklamasını yaptı.

Saadet Partisi Genel BaşkanıTemel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunun 5 Ocak'taki altılı masa toplantısında gündeme gelebileceğini söyledi. Karamollaoğlu, hükûmetin anayasa değişikliğine makul olduğunu belirtti., HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, "Son toplantımızla 5 Ocak’ta yapacağımız toplantının arası epey uzadı. Maalesef bunun sebebi de benim. Ameliyat oldum, kendimi çabuk toparlarım zannettim ama olmadı ve ara uzadı. Ara bu kadar uzamamış olsa bugünkü söylentilerin itibar görmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Kılıçdaoğlu ile Akşener arasındaki gerilim iddiasına ilişkin "Ben ortada gerilim ya da soğukluk görmüyorum. Ona bakarsanız daha altılı masa dört iken de bir gerilim oluşmuştu. Orada da neden bendim" diyen Saadet lideri, adaylık konunda şunları söyledi:

"Biz bugüne kadar aday konusunu hiç konuşmadık. Önce politikaları belirleyelim dedik. Bu konuda doğru da yaptığımız düşünüyorum.

Seçime ne zaman gireceğiz o bile belli değil. Şu an Erdoğan bir oyun oynuyor muhalefet de bu oyuna geliyor. Şu ana kadar seçim sathına mailine girilmeden aday ilan edilmesi doğru değildi. Yıpratılırdı. 20 yıllık iktidar birikimine karşı daha netleşmemiş bir tahhütle çıkamazdı aday. Ben sürekli aday kim diyerek mugalata yapan mangalda kül bırakmayanlara bakmıyorum. Ama Erdoğan ortalığı karıştırmak istedi ve karıştırdı. Buna gücü vardı ve yaptı.

Ben seçimde dikiş tutturabileceği (Erdoğan'ın) kanaatinde değilim. Aday olması halinde alacağı oy %42-43’ün üzerine çıkmıyor. Cumhur İttifakı ise daha düşük. Seçimlerde meclisi kaybedecekleri kesin. Burada şöyle önemli bir nokta ortaya çıkıyor. Biz mecliste 400’ün üzerine çıkabilirsek referanduma gerek kalmaz, anayasa değişikliği süratle gerçekleştirilir. İşte orada uyum çok önemli .Son zamanlarda bana gelen bilgileri söyleyeyim. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın en az 3 puan üzerinde görünüyor. %15 civarındaki kararsız seçmen dağıtılmadan önce."

Gündem