Karamollaoğlu'ndan DEVA'nın seçim kararına yönelik ilk değerlendirme

Karamollaoğlu'ndan DEVA'nın seçim kararına yönelik ilk değerlendirme
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisinin seçimlere kendi ismi ve logosuyla katılma kararı hakkında ilk değerlendirmesini yaptı: Sayın Babacan'ın böyle bir açıklamada bulunmasını, bu kadar erken bulunmayabilirdi belki ama garipsemiyorum. Çünkü her parti elbette kendi amblemiyle seçime girmeyi arzu eder.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi'nin seçim kararına ilişkin ilk değerlendirmesinde, "Sayın Babacan'ın böyle bir açıklamada bulunmasını, bu kadar erken bulunmayabilirdi belki ama garipsemiyorum. Çünkü her parti elbette kendi amblemiyle seçime girmeyi arzu eder" dedi.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu olan Karamollaoğlu, DEVA'nın seçim kararına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Bu demektir ki seçimlere kendi adları ve amblemleri ile girecekler demek. Ne dediyse onu anladım ben."

Karamollaoğlu, kararın altılı masaya yansımasına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı: "Bunun altılı ittifaka menfi bir etkisi olmaz. Çünkü bu normal bir iş. Burada benim geçmişte yaptığım bir atıftan dolayı bu soruyu soruyorsunuz anladığım kadarıyla. Demiştim ki, 'Üçlü bir ittifak olabilir'. Bu bir temennidir. Siyasi partiler bu konuda farklı bir kanaat sergileyebilirler. Seçimlere farklı kanaatler de sergileyebilirler."

"Şartlar oluştuğunda bir de bakarsınız ki ittifaklar da oluşur. Yani bu ancak seçim sathı mailine girildiği zaman ortaya çıkacak bir durumdur diye düşünüyorum" " diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "Sayın Babacan'ın böyle bir açıklamada bulunmasını, bu kadar erken bulunmayabilirdi belki ama garipsemiyorum. Çünkü her parti elbette kendi amblemiyle seçime girmeyi arzu eder. Bundan daha tabi bir durum olmaz. Ama şartlar değiştiğinde seçime gidilirken farklı kanaatler de ortaya çıkabilir, farklı ittifaklar ortaya çıkabilir. Biz bunu geçmişte yaşadık. 1991'de mesela bir ittifak kurulmuştu. Sayın Türkeş ve Edibali'yle... Seçime öyle gidilmişti."

GEZİ KARARLARINA ELEŞTİRİ: VAY CANINA..

Karamollaoğlu, Gezi Davası'nda verilen hapis cezalarına da sert eleştiriler yöneltti. "Gezi olayları eğer hükümet devirebilecekse bir tavırsa, vay canına o zaman Türkiye'de hiçbir mitingi, hiçbir toplantıyı yapmamak icap eder" diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti: "Provokasyonlar da olur, her yerde. Allah muhafaza maçlarda bu tip hadiseler olabilir, topluluk bir yerde daha fazla olarak varsa... Ama siz bir tarafta bir şeyi ispat edemeyeceksiniz; arka tarafından da hükümeti devirme suçundan ceza vereceksiniz."

'BENDE ADALETE GÜVENİ SARSTI'

Saadet Partisi lideri, davayı yakından takip etmediğini belirtse de, "Verilen karar, bende maalesef adalete olan güveni sarstı" dedi. Karamollaoğlu, "Hakimlerden birisi bildiğiniz gibi bir itiraz yazısı yazdı, onun arkasından da iki hakim, ki bir tanesi doğrudan doğruya AK Parti ile iltisaklı, onun da kararları tamamen iktidarın beklediği, istediği istikamette gelmiş oldu" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika