‘Karanlık Nuri’ ile IŞİD’e silah satmakla suçlanmıştı: Yüzbaşıya çarpıcı bir dava daha

‘Karanlık Nuri’ ile IŞİD’e silah satmakla suçlanmıştı: Yüzbaşıya çarpıcı bir dava daha
IŞİD’e silah sattığı iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan Yüzbaşı Ahmet Yasin Güneş’in Batman’da “FETÖ üyeliği” iddiasıyla yargılandığı ortaya çıktı.

Hablemitoğlu cinayetinin firari sanıklarından Yüzbaşı Gökhan Nuri Bozkır’la birlikte, IŞİD’e silah sattığı iddiasıyla 15 yıl hapis cezası alan Yüzbaşı Ahmet Yasin Güneş’e bir de FETÖ davası açıldığı ortaya çıktı. Güneş, “Örgüt üyeleriyle bir dönem görüştüm” dedi.

Jandarma Yüzbaşı Ahmet Yasin Güneş (38), Necip Hablemitoğlu cinayeti kapsamında tahliye edildikten sonra sırra kadem basan ve ‘Karanlık Nuri’ olarak anılan Yüzbaşı Gökhan Nuri Bozkır (49) ile birlikte yargılandı. Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, IŞİD’e soğan yüklü TIR’larla patlayıcı temin ettikleri gerekçesi ile Bozkır’a 21 yıl 9 ay, Güneş’e ise 15 yıl hapis cezası verildi.

Halk Tv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Bozkır, yargılandığı Hablemitoğlu cinayeti davasında tahliye olduktan sonra sırra kadem basarken, Güneş hakkında bir de FETÖ davası açıldığı ortaya çıktı.

Yürütülen soruşturmada Güneş’in telefon numarasında 2013-2015 arası dönemde onlarca kez ardışık arama kaydının olduğu belirtilirken, Konya TEM Şube’den gönderilen yazıda ise Güneş’in Türkiye genelinde 191 FETÖ şüphelisi ile telefon trafiğinin olduğu kaydedildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Güneş, FETÖ ile ilk temasının ortaokul 3’üncü sınıf öğrencisi iken başladığını anlattı. Güneş ifadesinde, o dönem üniversite öğrencisi olan İlhan Gökhan aracılığı ile örgüte ait evlere gittiğini, İzmir’de bulunan Maltepe Askeri Lisesi’ne geçtikten sonra, bu kez örgütten Gökhan’ın kendisine sabit telefondan ulaştığını söyledi.

“Okul bitti ilişkimi kestim”

Güneş ifadesinde, Kara Harp Okulu 4’üncü sınıfına kadar, örgütten İlhan Gökhan ve Durmuş Şafak ile zaman zaman görüştüğünü, ancak askeri okulu bitirdikten sonra örgüt ile hiçbir ilişkisinin kalmadığını söyledi.

Soruşturma kapsamında Güneş’in, asker olarak görev yaptığı 2013-15 yılları arasında birçok kez sabit ve ankesörlü hatlardan arandığı ve örgütün haberleşme uygulamalarından biri olan ‘Kakao Talk’ programını indirdiği tespit edilirken, Güneş hakkında “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla dava açıldı. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren Güneş, örgüt ile ilişkisinin olmadığını yineledi. (Kısa Dalga)

Gündem