Karar gazetesi yazarı: Dilerdim ki, Akşener ve Demirtaş otursunlar konuşsunlar

Karar gazetesi yazarı: Dilerdim ki, Akşener ve Demirtaş otursunlar konuşsunlar
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü "Demirtaş HDP seçmeni olarak soruyor" başlıklı yazısında Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı mektubu gündeme getirdi.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, HDP oylarının cumhurbaşkanlığı seçiminde anahtar niteliğinde olduğunu belirterek, "Ancak “HDP desteği” her iki ittifak için de hem istenen hem istenmeyen bir problemli alan durumunda. İttifaklar, HDP oylarını almak istiyor, ama HDP ile ilişki kurmak istemiyorlar.

Normalde ittifaklar partiler arasında oluşuyor, ama HDP söz konusu olduğunda parti devre dışı bırakılıp ona oy veren seçmenlere ulaşılmak isteniyor" diye yazdı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın İyi Parti lideri Meral Akşener'e yazdığı mektubu anımsatan Taşgetiren, "Dilerdim ki, sayın Akşener bu açık mektuba açık açık cevap versin. Dilerdim ki otursun konuşsunlar. Dilerdim ki, “HDP seçmeni” Selahattin Demirtaş’ı İyi Parti’nin rezervlerinin ülke için daha doğru olduğuna ikna etsin, ya da “seçmen ayrı HDP ayrı” garabetinden vazgeçilsin. Yoksa Meclis’in üçüncü büyük partisinin işini Demirtaş’ın ince bir serzenişle ifade ettiği “Terörle Mücadele Masasına havale etmek” mi en iyisi?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Politika