Karar yazarı Oğur: TCMB'nin kasası, 300 dolarlık bilet parası sakınılmış, Türkiye’ye çok kırılmış Hafize Gaye Erkan’a emanet

Karar yazarı Oğur: TCMB'nin kasası, 300 dolarlık bilet parası sakınılmış, Türkiye’ye çok kırılmış Hafize Gaye Erkan’a emanet
Karar yazarı Yıldıray Oğur, Merkez Bankası yeni başkanı Hafize Gaye Erkan'la ilgili dikkat çeken bir haberi hatırlattı.

Karar yazarı Yıldıray Oğur, Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Hafize Gaye Erkan'ın 21 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği’ni birincilikle bitirmesine rağmen "torpilsiz staj yapacak yer bulamamasını" köşesine taşıdı.

Oğur, Erkan'ın 21 yıl önce "Türkiye’de ben hayal kırıklığına uğradım. Bizi devlet yetiştirdi ama sahip çıkmıyor. Ücretsiz staj için pek çok şirkete başvurdum ama reddedildim. Bilginize değil, arkanızda kim var ona bakılıyor. Başarıma ne bir Türk şirketi ne de yatırım kuruluşu sahip çıktı" diyerek eğitimine ve kariyerine ABD'de devam etmesine dikkat çekti.

whatsapp-image-2023-06-10-at-01-55-00.webp

Dönemin gazetelerinden kupürler paylaşan Oğur, "Türkiye'ye çok kırılmış bir Merkez Bankası Başkanı" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Hikayenin mutlu sonu malum. Ama ülkenin pek de mutlu olmadığı zamanlarda, sonu da belirsiz bir mutluluk bu. Türkiye yine 2001’e benzer ağır ekonomik şartlar altında.

Hala ülkede torpil, insan kayırmacılığı var. Başka genç kızlar ve erkeklerin de bilgisine, yeteneğine değil, arkasında kim olduğuna bakılıyor. Bir uçak bileti parası, burs bulamayan yetenekli insanlar çareyi yurtdışına gitmekte buluyor.

Ve bu Türkiye’nin 63,5 milyar dolar açık vermiş Merkez Bankası’nın kasası bir zamanlar 300 dolarlık bilet parası sakınılmış, Türkiye’ye çok kırılmış Hafize Gaye Erkan’a emanet." (Kısa Dalga)

Gündem