Karatepe: ‘Milyonlarca emekli açlık sınırının altında maaş alacak'

Karatepe: ‘Milyonlarca emekli açlık sınırının altında maaş alacak'
CHP'li Prof. Dr. Yalçın Karatepe, AKP'nin açıkladığı en düşük emekli maaşına tepki gösterdi: "Milyonlarca emekli açlık sınırının altında maaş almaya devam edecek."

BERNA CAN


AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olacağını söyledi. Güler, dün emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğunu, son kararı onun vereceğini söylemişti. Beklenti, bugün toplanacak olan Kabine’den sonra zamları Erdoğan’ın açıklaması yönündeydi.

CHP’li Karatepe: “Bu bile iktidarın süreç yönetiminde hazırlıksız olduğunu gösterir”

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, milyonlarca emeklinin beklediği maaş zamlarına artış oranıyla ilgili Kısa Dalga’ya değerlendirmelerde bulundu.

Karatepe, emekli maaşlarında yapılan artışların yetersiz olduğunu belirterek iktidarın süreç yönetimini "Bu oranda bir artışın bütçeye dahil edilmiş ve hesaplamalara katılmış olması gerekirdi. Bu bile iktidarın süreç yönetiminde hazırlıksız olduğunu gösterir" dedi.

yalcin-karatepe-kimdir-yalcin-karatepe-hangi-partiden-lcwlreye.webp

‘Milyonlarca emekli açlık sınırının altında maaş almaya devam edecek’

CHP’li Karatepe, "Bu haliyle milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında maaş almaya devam edeceği en yakın ve somut göstergesi. Bunun yetersiz olduğunu biliyoruz," ifadelerini kullandı. Emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, yapılan artışların geç ve yetersiz olduğunu vurguladı.

‘Geç açıklanan artış kabul edilemez’

Açıklanan zam oranlarının geç belirlenmesine de değinen Karatepe, "Bu oranın açıklanmasının bu kadar geç bırakılmış olmasının kabul edilebilecek bir tarafı yok. İlk 6 ay enflasyonu zaten %25 civarında çıkacağı zaten Merkez Bankası'nın tahminlerinde görünüyordu" dedi.

‘2024 Bütçesine dahil edilmeliydi’

Karatepe, iktidarın 2024 yılı bütçesini hazırlarken bu artışları göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti:
"Dolayısıyla iktidarın 2024 yılı bütçesini hazırlarken bu oranda bir artışın bütçeye dahil edilmiş ve hesaplamalara katılmış olması gerekirdi."

‘Cumhurbaşkanı'nın müdahalesiyle artış yapıldı algısı yaratılmak isteniyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe, iktidarın süreç yönetimi konusundaki hazırlıksızlığını eleştirerek şunları söyledi:

"İktidarın süreç yönetimi konusunda ne kadar hazırlıksız olduğunu, amacın emeklilere vefa sağlayacak bir artıştan ziyade ağırlık olarak Cumhurbaşkanı'nın müdahalesiyle neredeyse bu oranı değiştirme algısı yaratmak üzerine."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe, açıklamalarında iktidarın ekonomik politikalarına yönelik eleştirilerini sürdürdü ve emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için daha etkin adımlar atılması gerektiğini vurguladı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi