Kardeş Türküler sekiz yıl sonra Açıkhava’da: 'Geri dönüyoruz'

Kardeş Türküler sekiz yıl sonra Açıkhava’da: 'Geri dönüyoruz'
Kardeş Türküler, sekiz yılın ardından 22 Ekim Cumartesi günü Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu Sahnesi'nde şarkıları ve danslarıyla dinleyicilerle buluşacak.

Yaklaşık 30 yıldır bu coğrafyanın kültürel çeşitliliğini seslendiren Kardeş Türküler sekiz yıl aranın ardından Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyenleriyle buluşacak.

KONSERE PEK ÇOK SANATÇI DA EŞLİK EDECEK

22 Ekim Cumartesi günü 21.00’de başlayacak konserde Kardeş Türküler’e Mabel Matiz, Apolas Lermi, Onur Şentürk, Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve Defjen Def Topluluğu da eşlik edecek.

“Farklılıklara saygı duyarak bir arada yaşamayı” düstur edinen Kardeş Türküler, ortak bir coğrafyada şekillenen kültürel/müzikal geleneğin çoğulcu bir bakışla belgelenmesine ve paylaşılmasına katkı sunmaya çalışıyor. Bu mirasın sadece zenginliğinin gösterilmesini değil, yeni arayışlarla yeniden üretilmesi gerektiğini vurguluyor.

"KARDEŞ TÜRKÜLER'İN HARBİYE'YE DÖNMESİ UMUT VERİCİ"

BirGün'den Sercan Meriç'in sorularını yanıtlayan Kardeş Türküler "8 yıl aradan sonra Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde dinleyicilerle buluşacaksınız. Özlediniz mi Harbiye’yi?" sorusuna grup üyeleri şu yanıtları verdi.

"Selda Öztürk: Heyecanlıyız. Bir süredir yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Seyircilerimizle ve Harbiye ile kavuşmayı bekliyoruz.

Harbiye Açıkhava’da Kardeş Türküler’e ambargo başlamasının ardından Türkiye’de çok şey değişti. Bir darbe girişimi oldu. Türk tipi başkanlık sistemi denilen bir rejime geçtik. Baskılar arttı. Ancak Kardeş Türküler’in Harbiye’ye dönmesi de umut verici bir gelişme…

Vedat Yıldırım: 8 yıl sonra dönüyoruz. Engellemeler, kısıtlamalar malum. Memlekette kültür-sanat işleriyle uğraşıyorsanız, alternatif bir yerde duruyorsanız mutlaka fiili olarak ya da dolaylı yoldan yasaklanıyorsunuz. Gazeteciler için de bu geçerli tabii. 'Harbiye’ye çıkamazsınız' diye resmi bir yasak yok ama dipte bir şey olduğunu biliyorsunuz. Orayı daha çok belli sanatçılara vermişlerdi ama tekrar geri dönüyoruz.

Selda Öztürk: Dozu gittikçe artan bir yasaklama dönemindeyiz maalesef. Üniversitelerin festivalleri yasaklanıyor, oralara çıkamıyoruz. Zor bir dönemdeyiz." (Kısa Dalga)

Kültür Sanat