Kardeşi mal varlığını sormuştu... Erdoğan Bergama'da aday göstermekten vazgeçti

Kardeşi mal varlığını sormuştu... Erdoğan Bergama'da aday göstermekten vazgeçti
Kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in sosyal medya hesabından yaptığı malvarlığı açıklamaları ile gündeme gelen AKP'li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de gerçekleştirdiği ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında aday gösterilmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İzmir'de yapılan ilçe başkan adayları tanıtım toplantısında, Koştu'nun yerine AKP'li Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Koştu'nun yerine Kınık'ta mevcut belediye başkanlığı görevini yürüten Sadık Doğruer aday yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tanıtım toplantısında Doğruer'in adaylığının açıkladığı sırada Koştu'nun da sahnede olması dikkat çekti.

Koştu, dün belediye binası önünde yaptığı basın açıklamasında; gazetecilerin "Cumhurbaşkanı'nın önünde bir MASAK raporu olduğu iddia ediliyor bununla ilgili neler söyleyeceksiniz? Aday gösterilmezseniz parti arkanızda durmadı olarak yorumlayabilir miyiz" sorusu üzerine "Hayır, partimiz her zaman bizim arkamızda her nerede ne dosya varsa onlar zaten yerini bulur. O dosyanın ismini de bilmiyorum. İlk defa duydum ama her merci de gelir bizi bulur ama bunlarda her herhangi bir sıkıntı yok" yanıtını vermişti.

Kız kardeş ne demişti?

Hale Koştu Özyeşil’in sosyal medyadan şu paylaşımı yapmıştı:

“Başkan Koştu malvarlığını açıklasın! Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun öz kardeşiyim. Sosyal medyada daha önceki paylaşımlarımız ve kamuoyundaki konuşulanlardan tarafımıza gelen sorular üzerine bu açıklamayı yapma gereğinde bulundum. 5 yıl önce abim kirada otururken Belediye Başkanı olduğu dönemde Bergama, İstanbul ve Almanya’da aldığı villaları ve yaşam standartlarındaki artışı aile geliri olarak açıklaması mümkün değil. Hakan Koştu’nun kardeşi olarak bu malvarlığını açıklayacak ailemizin ek geliri yoktur. Hakan Koştu belediye başkanı olmadan önceki ailemizin mütevazi yaşam standardı da bellidir. Hakan Koştu’nun malvarlığındaki artışın ailemizin ek gelirinden kaynaklandığı bahanesinin gerçek olmadığını açıklamak isterim. Belediyede yapılan usulsüz ihalelerin detayı incelendiğinde gerçekler ortaya çıkacaktır. Bu nedenle Cumhur İttifakı’nda Hamza Dağ’a oy vereceğimizi ama Hakan Koştu’ya asla oy vermeyeceğimizi bildirmek isterim. Partimizin ve ailemizin itibarını korumak nedeniyle bu açıklamayı yapma gereğinde bulundum.”

Koştu'dan 'FETÖ oyunu' yanıtı

Koştu, kız kardeşinin paylaşımı üzerine “Bu yapılanlar tamamen sistematik bildiğimiz Türkiye'de daha önce Cumhurbaşkanı’na yapılmış, bakanlara yapılmış, milletvekillerine yapılmış klasik FETÖ oyunlarıdır. FETÖ oyunlarına alet olan arkasındaki işbirlikçilerle birlikte muhakkak bir gün ortaya çıkacaktır. Gerçeklerin birgün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem