Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti

Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti
Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren karikatür sanatçısı Latif Demirci, 61 yaşında vefat etti.

Karikatür sanatçısı Latif Demirci, 61 yaşında hayatını kaybetti.

Demirci'nin vefat haberini, yazar İhsan Yılmaz, sosyal medya hesabından duyurdu. Yılmaz, "Sevgili dostum, karikatürist Latif Demirci’yi bu sabah kaybettik. Acım sonsuz. Başta kızı sevgili Yasemin, kardeşi Nurver ve Latife, bütün sevenlerine baş sağlığı diliyorum" dedi.

LATİF DEMİRCİ KİMDİR?

Gırgır ve Fırt dergilerinde yaptığı çizimlerle adını duyuran Latif Demirci, Fırt'ta 'Tarzan' ve Gırgır'da esprilerini Behiç Pek'in bulduğu 'Muhlis Bey' tiplerinin çizeri olarak geniş bir okur kitlesi edindi. Demirci, kurduğu Hıbır ve onun devamı HBR Maymun dergilerinin kapanmalarından sonra gazeteler ve dergiler için çalışmaya başladı.

Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların da kadrolarında yer alan Demirci, uzun süre Hürriyet gazetesi için çalıştı. Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu’na satılmasının ardından 2018 yılında Hürriyet'ten fiilen ayrıldı.

2015 yılında Sedat Simavi Karikatür Ödülü'nü alan Demirci, Canavar Koyun Orhan, Muhlis Bey, Arap Kadri, Mithat-Mirsat ve son olarak da Press Bey gibi birçok karikatür tipi yarattı.

Kültür Sanat