Karkamış’a yeniden roket atıldı: 3 kişi öldü, 2'si ağır 10 kişi yaralandı

Karkamış’a yeniden roket atıldı: 3 kişi öldü, 2'si ağır 10 kişi yaralandı
Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket atıldı. Vali Gül, iki kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını duyurdu. İçişleri Bakanı Soylu, ölü sayısının 3'e yükseldiğini açıkladı

Karkamış'a, dün boş araziye düzenlenen saldırının ardından ikinci kez roketli saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1'i öğretmen, 3 vatandaşın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Vali Gül de 10 kişinin yaralandığını, yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine dün boş araziye düşen roketlerin ardından ikinci kez roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda, 3 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişinin yaralandığı belirlendi.

Saldırıdan sonra olay yerlerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi gönderildi.

Saldırıdan hemen sonra açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, roketlerin YPG / PKK tarafından atıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından bunların yerleşim yerlerine isabet edenleri oldu. 6 yaralımız vardı. Onlar hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde, 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan bir tanesi de çocuk, bir tanesi öğretmen. Yerleşim yerine, mahalleye isabet eden havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise "Şehitlerimizden bir tanesi öğretmenimiz. Sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan’ı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından olay yerlerinde inceleme yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, toplamda 10 yaralı olduğunu ve bunlardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin misli ile karşılık vermeye devam ettiğini kaydeden Gül, şöyle konuştu:

''Bazen patlamalar devam edebiliyor. Özetle 2 tane okulumuzda sıkıntımız var. Doğrudan bu okula isabet etmedi ama sesten ve basınçtan dolayı zarar gördü. Camları kırıldı ve arkadaki evlerde zarar var. Başımız sağ olsun, geçmiş olsun. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Şehit ve yaralılarımız var. Bakanımız süreci baştan sona takip ediyor. Onlar gelecekler buraya. Dolayısıyla biz yaralıları ziyaret ediyoruz ve olayın olduğu bölgeleri ziyaret ederek tedbir alıyoruz. TSK misli ile karşılık veriyor, atışlar devam ediyor. Biraz sabırla süreci takip etmemiz lazım. Yaralılardan 2’sinin durumu ağır. Bizler de süreci takip ediyoruz. Karşılıklı atışlar devam ettiği için hasar gören ev ve iş yerleri ile ilgili sayılar da değişebiliyor.''

Yaralılardan birinin CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın 5 yaşındaki yeğeni Hasan Karataş olduğu belirtildi. Polat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Teröre lanet olsun" ifadelerini kullandı. (DHA - ANKA)

Gündem