Karl Marx'ın yanına gömülmenin bedeli 955 bin TL!

Karl Marx'ın yanına gömülmenin bedeli 955 bin TL!
İngiltere Highgate mezarlığındaki defin alanları satışa çıkarıldı. Karl Marx'ın yanında defnedilmenin bedeli 25 bin sterlin (yaklaşık 955 bin TL) olduğu açıklandı.

Bilimsel sosyalizmin kurucusu olan Alman filozof Karl Marx’ın da mezarının yer aldığı Londra’daki tarihi Highgate mezarlığında, yeni alanların satışa çıkarılması kararı verildi.

Hürriyet gazetesi yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktaları arasında gösterilen mezarlıkta yeni mezar yerlerinin fiyatının yaklaşık 25 bin sterlin (yaklaşık 1 milyon TL) olacağı belirtildi. Sosyal medyada yapılan yorumlarda fiyatın hiç de ‘marksist’ olmadığı ve ünlü filozofun mezarında ters dönebileceği dile getirildi.

Öldükten sonra Marx’ın yanındaki bir mezara gömülmek isteyen bir komünistin bu rakamı ödeyip ödemeyeceği merak konusu olurken, The Guardian’dan Zoe Williams, dünyanın en zengin insanları arasında gösterilen ABD’li işinsanı Elon Musk’un Marx’ın yeni komşusu olmak isteyebileceğini yazdı.

Tartışmalarla ilgili açıklama yapan Highgate Mezarlığı Dostları Vakfı’nın genel müdürü Ian Dungavell, mezarlığın ‘yaşayan’ bir cazibe merkezi olması için yeni cenazelere yer verilmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Aynı mezarlık, 2015 yılında da gündeme gelmiş, ziyaretçilerden 4 sterlin giriş ücreti alınması, Marx’ın öğretileri üzerinden tartışmalara neden olmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya