Karşıyaka Belediyesi’nde maaş protestosu

Karşıyaka Belediyesi’nde maaş protestosu
Karşıyaka Belediyesi’nin uzun süredir maaşları eksik yatırması ve toplu sözleşmeden kaynaklı alacakları ödememesine karşın belediye önünde açıklama yapan işçiler, hükümete de “İşçiler cezalandırılmamalı” çağrısı yaptı.

Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyeleri, maaşlarının uzun süredir ödenmemesini belediye önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

"Emek ucuz, hayat pahalı. Bu böyle gitmez, hakkımızı istiyoruz" pankartı taşıyan işçiler, "İnsanca bir yaşam istiyoruz", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Hükümet istifa", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganlarını attı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, açıklamaya yüzlerce belediye işçisinin yanı sıra siyasi parti ve STK temsilcileri de katıldı.

Genel-İş Sendikası İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, yaptığı açıklamada, Karşıyaka Belediyesi’nde maaş ve geriye dönük işçi alacakları ile ilgili uzun süredir sıkıntı yaşandığını söyledi.

Enflasyonun katmer katmer arttığı Türkiye’de geçinmenin iyice zorlaştığını vurgulayan Gümüştekin, maaşların da eksik ödenmesinin işçileri açlığa mahkûm etmek olduğunu ifade etti.

“Geçinemiyoruz”

İşçilerin evden çıkartılmakla tehdit edildiğini, bankaların maaşlarına haciz koyduğunu aktaran Gümüştekin, şöyle konuştu: “Maaşlara gelen icralardaki olağanüstü artışı, Kent AŞ ve Personel AŞ yöneticileri de bilmektedir. Siz Karşıyaka Belediyesi yöneticilerine buradan sesleniyoruz; biz her gün işimize düzenli olarak geliyor ve eksiksiz çalışarak iş üretiyorsak, emeğimizin karşılığını da düzenli ve eksiksiz olarak talep ediyoruz. Parça parça ödenen maaşlar ne kredilerimizi kapatmaya yetiyor ne de evimize bir parça ekmek götürmemizi sağlıyor.”

“İller Bankası neden parayı eksik gönderdi?”

Hükümete de seslenen Gümüştekin, “İşçi maaşları Karşıyaka Belediyesi’ne İller Bankası’ndan gelen payla ödenmektedir. Eğer merkezi hükümet İller Bankası’ndan gelen payı yüzde 50 civarında kesintiye uğratırsa, biz işçiler tabii ki maaşlarımızı tam alamayız. Her ay 35 milyon civarı gelmesi gereken İller Bankası payı, bu ay neye dayanarak 17 milyon olarak gönderilmiştir? Yarım olarak gönderdiğiniz İller Bankası payına istinaden, bizler maaşlarımızın tamamını alamadık. Buradan soruyoruz siz muhalif belediyeleri mi cezalandırıyorsunuz, biz işçileri mi? Yoksa Karşıyaka halkını mı?” diye konuştu.

Gümüştekin ayrıca önümüzdeki hafta içinde SGK İl Müdürlüğü ve Vergi Dairelerinin önünde de açıklama yapacaklarını duyurdu.

Gündem