Kaspersky: 2021-2022 yıllarında Darkweb saldırısıyla veri çalma işlemi en çok Türkiye'de gerçekleştirilmiş

Kaspersky: 2021-2022 yıllarında Darkweb saldırısıyla veri çalma işlemi en çok Türkiye'de gerçekleştirilmiş
Kaspersky'nin verdiği verilere göre, 2021-2022 yıllarında Darkweb aktiviteleri ile en yüksek oranda veri çalma işlemi Türkiye'de gerçekleştirilmiş.

Kaspersky, Kazakistan'ın Almati şehrinde gerçekleştirdiği 'siber güvenlik haftası' kapsamında Türkiye'yi de ilgilendiren veriler açıkladı. Global çapta siber güvenlik tehditlerinin giderek arttığını vurgulayan firma, Türkiye'nin bu konuda başı çeken ülkelerden olduğunu açıkladı.

. Habertürk Teknoloji Editörü Cem Özenen'in aktardığına göre Türkiye'deki kuruluşlara yönelik casus yazılım saldırıları 2023 yılı başında yüzde 13,7 artarken, kişi başına maruz kalınan online saldırı sayısı ile son iki yılda 133. sıradan 28’e yükseldiği belirtildi.

* Kaspersky'nin verdiği verilere göre, 2021-2022 yıllarında Darkweb aktiviteleri ile en yüksek oranda veri çalma işlemi Türkiye'de gerçekleştirilmiş. Bu yılların toplamında Türkiye'de 1.422.942 adet kayıtlı aktivite bulunurken en yakınındaki Güney Afrika'da 1.270.617 Darkweb saldırısı bulunuyor.

* Kasperskyt Global Ar-Ge Birimi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Maher Yamout, "Siber saldırıların temelinde yatan esas hedef çoğunlukla kişilerin paralarına veya banka hesaplarına ulaşmaktan çok daha büyük. Kişisel verilerin değerinin çok hızlı şekilde artmasını bu verilerin büyük firmalara satılabilir olması siber saldırıların arkasında yatan neden" şeklinde konuştu.

Yazının tamamı

Teknoloji