Kaş'ta Tiyatro Günleri başlıyor

Kaş'ta Tiyatro Günleri başlıyor
Kaş Çevre ve Kültür Derneği'nin girişimleriyle 21-23 Ekim tarihleri arasında Helenistik dönemden kalan 2 bin yıllık Antiphellos Antik Tiyatrosu tekrar oyunlarla buluşacak. 3 bin kişi kapasiteli tiyatroda üç oyun sahnelenecek.

Üç gün art arda saat 20.00'de sahnelenecek oyunlar ücretsiz olacak. Kaş Çevre ve Kültür Derneği'nden yapılan açıklamada "Tiyatro günleri kapsamında seyirci ile buluşacak üç oyunun yaklaşık bütçesi 107.400TL’dir. Dernek yeni kurulduğu için AB hibeleri, Sivil Düşün, Culture Civil vb. fonlardan yararlanamadığından organizasyonu kendi imkanlarıyla yapacaktır. Önümüzdeki yıl ise yaptığı etkinliği referans göstererek bu fonlara başvuru yaparak fon müracaatında bulunarak Kaş Tiyatro Festivali'ini devam ettirmek amacındadır" denildi.

Organizasyonun bütçesine katkıda bulunmak için fongogo'dan bir kampanya da başlatıldı. https://odul.fongogo.com/Project/kas-tiyatro-gunleri

Tiyatro Günleri'nin programı şöyle:

21 EKİM CUMA: Latife Tekin'in yazdığı, Hakan Emre Ünal'ın yönettiği ve Nezaket Erden'in tek başına oynadığı 'Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit'.

‘’Kendi öz değerlerimi, dilimi ve birlikte doğup büyüdüğüm insanların durulmaz bir coşkuyla bana taşıdıkları sevgiyi koruyabilmek için direndim. Elinizdeki roman bu direnişim için aralarında büyüdüğüm insanların bana armağanıdır.’’ Latife Tekin.

"Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve ağabeyleri, Dirmit'in türlü yollarından huylanıyor ama Dirmit durur mu, durmuyor!"


22 EKİM CUMARTESİ: Güray Dinçol'un yönettiği, Pınar Akkuzu ve Gülden Arsal'ın oynadığı 'Şatonun Altında.'

"Her şeyle dalga geçmek için sahnede var olan, yeraltı dünyasına ait bu yaratıklar, Shaekspeare’in en güçlü tragedyalarından Macbeth ile buluştuğunda ortaya absürd, trajik bir güldürü çıktı. İnsanlık, Bufonlar için bir oyun oynama, alay etme ve taklit aracıdır yalnızca. Bu boyutuyla oyun seyirciyi kışkırtıcı, karanlık ve oldukça komik bir yolculuğa davet ediyor. Kendi karanlığımızın yolculuğuna…"


Direklerarası Tiyatro Ödülleri 2017 - "Yenilikçi Tiyatro’’

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Ödülleri 2017 - "Jüri Özel Ödülü

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2017 - "Seçici Kurul Özel Ödülü

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2017 - "Jüri Özel Ödülü"

Oyuncular: Pınar Akkuzu, Gülden Arsal

23 EKİM PAZAR: Tek kişilik gösteri, 'Öyle Şeyler Sadece Filmlerde Olur.' Yazan ve oynayan Pınar Göktaş, tasarlayan ve yöneten Şule Ateş.

"Bu eğlenceli anlatıda Pınar Göktaş, filmlerdeki ‘mükemmel uyum’ fikriyle büyülenen ve ‘’hayatının aşkını’’ bulmaya karar veren bir kız çocuğunun aşkı arayışını, kendi çocukluğu ve gençliği boyunca yaşadıkları üzerinden; kişisel hikâyesini zaman zaman kurmaca ile destekleyerek anlatıyor."

Kültür Sanat