Katar, Dünya Kupası’nda içki satışına izin vermeyecek

Katar, Dünya Kupası’nda içki satışına izin vermeyecek
FIFA, Katar'da 20 Kasım'da başlayacak Dünya Kupası’nda stat ve çevresinde içki satılmayacağını bildirdi.

FIFA, kararın, Katar yetkilileriyle yapılan son görüşmelerin ardından alındığı duyuruldu. Stadyumların çevresindeki içki satış noktaları kaldırıldı.

Daha önce, içkinin stadyumlardaki bazı belirli noktalarda satılabileceği açıklanmıştı. Stadyumlarda bulunan ve büyük şirketlere ayrılan bölümlerde ise içki servisine izin verileceği belirtiliyor.

FIFA'nın açıklamasında stadyumlarda alkolsüz bira satılacağı belirtilerek 'stadyumların ve tesislerin çevresinin, taraftarlar için eğlenceli bir yer olmasına çalışıldığı' vurgulandı.

Açıklamada, alkol dağıtımından sorumlu şirkete de 'anlayışından dolayı' teşekkür edildi.

YASAĞA TÜRKİYE'DEN DESTEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Katar, stadyumlarda alkol satışı için mantıklı bir karar aldı. Bu ima edildiği gibi bir 'Katar muhafazakarlığı' meselesi değil; halk sağlığı, güvenliği ve düzeni meselesidir. 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'a başarılar diliyoruz."

BELİRLİ ŞARTLARDA SATILIYOR

BBC Türkçe'nin haberine göre Katar'da alkol satışı ancak belli noktalarda ve otellerde yapılabiliyor. Otellerdeki barlara da pasaport göstererek girilebiliyor.

Ülkede yaşayan yabancılar maaşlarının ancak belli bir miktarıyla alkollü içecek satın alabiliyor.

Dünya