Katibine cinsel tacizle suçlanan savcı hakim karşısına çıktı

Katibine cinsel tacizle suçlanan savcı hakim karşısına çıktı
Geçici olarak yanında görevlendirilen kadın katibe cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcı Ş.B. hakim karşısına çıktı.

Olay kendisini eve bıraktıktan sonra ısrarla evine gelen savcı tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden katibin Hakimler ve Savcılar Kurulu'na dilekçe sunarak şikayetçi olmasıyla ortaya çıkmıştı.

Adalet müfettişlerince yapılan inceleme sonrasında Anadolu Adliyesinde görevlisi savcı Ş.B'ye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "Cinsel taciz" suçundan dava açılmıştı. 24 Nisan'daki duruşmada dinlenen katip şikayetçi olmuştu.

Davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan savcı Ş.B. hakkında ise zorla getirme kararı çıkarılmıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan savcı Ş.B. geldi. Mağdur katip ise katılmadı.

Savcı Ş.B. suçlamaları kabul etmediğini belirterek "Adliye gibi kalabalık ortamda kendisini arabaya bindirip zorla götüreceğim böyle saçmalık olamaz. Olaydan 7 ay sonra haberdar oldum. Şikayetçi kamera araştırması bile istememiş. Haberim olsa ben kendim isterdim. Telefonumun baz vermesi normal, o çevreye yakın oturuyorum. Ben de telefonu bile kayıtlı değil" dedi.

Duruşmaya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, bir kamu görevlisinin sırf yeri değişsin diye ilk olarak müdüre giderek uzun yıllar konuşulacak bir olayı uydurmasının mümkün olmadığını belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

Aile Bakanlığı avukatının talebini kabul eden mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi. (DHA)

Gündem