KATİLİN MUMU DNA'YA KADAR YANAR

KATİLİN MUMU DNA'YA KADAR YANAR
Hamile eşini, çocuklarının gözü önünde öldüren koca, “eşim, diğer iki çocuğum gibi karnındaki çocuğun da benden olmadığını söyleyince öldürdüm” deyip “tahrik indirimi”nden yararlanmak istedi ama daha soruşturma aşamasında yapılan DNA testinde babanın sanık olduğu ortaya çıktı. Sanık Ali Rıza Yüzer için için “hamile olduğunu bildiği eşini tasarlayarak öldürmek”ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

16 Şubat’ta Konya’nın Çumra ilçesinde erkek cinayetine kurban giden kadınlara bir yenisi daha eklendi.  Bu kez yaşamını yitiren 36 yaşındaki, 3 çocuk annesi ve 6.5 aylık hamile Sadife Yüzer’di. Yüzer, daha önce bir kez hakkında uzaklaştırma kararı verilmiş olan kocası tarafından evlerinde av tüfeğiyle 5 el atışla öldürüldü. 

“BÜYÜKLERİNDEN” ÖYLE ÖĞRENMİŞTİ! 

Ali Rıza Yüzer, olaydan sonra jandarmayı aradı, kendini ihbar etti. Ancak bir taraftan da karakola giderken kafasında “savunmasını” hazırlıyordu. Aklına, eşinin kendisini aldattığı veya “iffetsiz olduğu(!)” savunmasını yapıp “tahrik indirimi” alanlar geldi. Eşinin kendisini aldattığını söyleyecekti, öyle de yaptı hatta 'aldatmanın birden çok kez gerçekleştiğini ve aldatmadan dolayı çocuklarının olduğunu öğrendiğini' söylerse daha inandırıcı olurdu!

Jandarmadaki ifadesinin daha ilk cümlelerinde, “Eşim Sadife, olay gününden birkaç gün önce bana, ‘çocuklarımızdan sadece biri (Burada en büyük çocuğunun ismini veriyor) senin çocuğun, diğerleri senden değil. Karnımda olan çocuk da senden değil’ dedi. Sadife odaya gitti, bu şeyleri kendime yediremedim. Ben de aynı oda içerisinde bulunan dedemden kalma tüfeği asılı olduğu yerden aldım…” dedi.

Ali Rıza Yüzer, eşi odaya girdikten sonra eşine, “söylediklerini şimdi de söyle” dedikten cevabını beklemeden “nişan alarak 4 el ateş ettiğini” anlattı. 

YALANLAR ZAMANA YAYILIYOR 

Sanık Ali Rıza Yüzer, savcılık ve sulh ceza hakimliği sorgusunda bu kez anlatımlarını “zamana yaydı.” “Eşimle aramızda birkaç aydır geçimsizlik vardı” diye başladığı bu ifadelerinde, jandarmadaki ifadelerinden farklı olarak öldürme refleksinin 'aniden olduğunu' anlatmayı amaçladı ve ifadelerinde bu kez şöyle dedi:

“Yaklaşık 3-4 gün önce yine aramızda tartışma ve kavgamız oldu. Bu tartışma esnasında eşim bana, ‘çocukların ikisi senden değil’ dedi. Ben o gün evden uzaklaşarak kendimi sakinleştirdim. Zaten her gün eşimle ev işlerini yapmadığı için tartışıyorduk. En son olay günü yine aramızda ev işlerini yapmadığı için tartışma yaşandı. Bu tartışma sırasında eşim bana hitaben, ‘karnımdaki çocuk da senden değil, senin erkekliğin yoksa getir bir kurşun, sana ben sıkıvereyim dedi”. Bu esnada babamın ikametinde idik…”

Bu ifadesiyle hem “sabrettim ikinci kez söyleyince vurdum” savunması yapan hem de “erkekliğime laf söyledi” deyip tahrik indirimi uman Yüzer, “Eşinin psikolojisinin bozuk olduğunu, hocalara falan da götürdüğünü” ifadesine eklemeyi unutmadı.

Yüzer jandarmadaki ifadesinden farklı olarak bu kez tutuklandığı sorgu sırasında Sulh Ceza Hakimine, “Eşime doğru 5 el ateş ettim. Ateş ettiğim esnada özellikle hedef gözetmedim. Nereye denk gelirse oraya ateş ettim” şeklinde ifade verdi.

Böylelikle, "öldürme kastı ile ateş etmediği" algısı yaratmaya çalıştı. 

“ALDATMAYA VAKTİ VARDI” 

Yüzer ifadesine inandırıcılık (!) katmak için “Eşimin şimdiye kadar beni aldattığı yönünde hiçbir kuşkum olmadı. Ama ben çiftçilikle uğraştığım için evden sabah çıkar, akşam gelirim. Evde yalnız olduğu için beni aldatmak isterse beni aldatmaya vakti vardı” dedi. Olay günü eşinin kendisine söylediğini iddia ettiği sözlerden sonra sinirlerine hakim olamadığını söyleyip tarik indirimi ummaya devam etti. 

 “CENİNİN BABASI KATİL” RAPORU 

İfadelerinde bazen “babam evdeydi”, bazen de “babam şehre gitmişti” diye çelişkili anlatımlarda bulunan Ali Rıza Yüzer, “tahrik”ten umudunu daha savcılık aşamasında kaybetti. Çünkü savcılık soruşturmayı yürütürken ölen annenin karnındaki çocuktan da “babalık testi” için DNA örneği almış, çoktan Adli Tıp Kurumu’na göndermişti. Olaydan bir ay sonra dosyaya Adli Tıp Kurumu raporu geldi.

Raporda, anne karnındaki ceninin DNA’sı ile baba Yüzer’in DNA örneklerinin yüzde 99.99 (en üst sınır) uyumlu olduğu yazıyordu. Yani anne öldüğünde, evli olduğu kocası Ali Rıza Yüzer’den hamileydi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı bu rapordan sonra Ali Rıza Yüzer hakkında, “Hamile olduğunu bildiği eşini tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Savcı, sanığın umduğu “tahrik indirimi” talebinde neden bulunmadığını iddianamesinde şöyle anlattı:

“Şüphelinin savunmasında eşinin karnındaki çocuğun kendisinden olmadığını söylediği için kendisini kaybettiğini ve eşini vurduğunu beyan ettiği, ancak olay gününe kadar 12 yıllık eşinin kendisini aldattığı yönünde hiçbir kuşkusunun olmadığını beyan ettiği, dolayısıyla şüphelinin üzerine atılı suçu hafifletmek amacıyla çeşitli ifadelerde bulunduğu, çocuktan alınan örneklerin incelenmesinde, biyolojik babanın şüpheli Ali Rıza Yüzer’in olduğunun tespit edildiği, çocuğun babasının da bu sonuçla beraber şüphelinin olduğu sabitlendiğinden haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması gerekir.”

İddianamede, sanığın eşini öldürmek için babasının (şüphelinin babası) evde olmadığı bir günü seçtiğinin, tüfeği eşini öldürmeyi planladığı için ‘dolu vaziyette’ tuttuğunun ve doğrudan göğsüne ateş ettiğinin de altı çizildi.

Yüzer’in yargılanmasına Perşembe günü Konya 3’üncü  Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Özel Haber