Katolik din adamını ziyaret eden diplomat "şehadet işareti" yaptı

Katolik din adamını ziyaret eden diplomat "şehadet işareti" yaptı
Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, bölgenin Katolik ruhani temsilcisi Başepiskopos Oliver de Germay'ı ziyaretindeki hareketi dikkati çekti.

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, bölgenin Katolik ruhani temsilcisi Başepiskopos Oliver de Germay'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret Lyon Başkonsolosluğu'nun Twitter (X) sayfasından paylaşıldı. Ziyarete ilişkin paylaşılan fotoğrafta Başkonsolos Yıldırım'ın, ev sahibinin önünde durması ve İslam'da Şehadet parmağı olarak nitelendirilen işaret parmağını kaldırması dikkati çekti.

gm-mgcqxuaazkfy.jpg

Fotoğraf silindi

Ziyarete ilişkin paylaşımı sosyal medya hesabından alıntılayarak paylaşan gazeteci Barış Terkoğlu, "Diplomatlar nezaket ziyareti yapar, yanyana durur, gülümser, poz verir. Elbette bu gayet normal. Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı’ndan Lyon Konsolosluğu’na geçen diplomatımız, ziyaret ettiği Hıristiyan din temsilcisi ile yanyana durmayı seçmemesi, memnuniyetsiz ifadesi ve en ilginci sağ şehadet parmağını kaldırmasıyla bir mesaj vermiş gibi" dedi.

Başkonsolosluk tweeti daha sonra sildi.

Başkonsolos Yıldırım yurt dışı tayinleri kapsamında 2010-2013 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçiliğinde, 2013-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliğinde, 2018-2020 yıllarında ise Türkiye Cumhuriyeti Kanberra Büyükelçiliğinde görev yaptıktan sonra 2020-2023 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığında Daire Başkanlığı görevini üstlendi.

Yıldırım 2023 yılında Lyon Başkonsolosluğu'na atandı.

Gündem