Kavala'nın avukatı Aytöre: "Tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı her gün sürpriz"

Kavala'nın avukatı Aytöre: "Tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı her gün sürpriz"
Osman Kavala'nın avukatı Tolga Aytöre, kendilerine uygulanan bir 'düşman hukuku' olduğunu belirterek, " Sadece Osman Kavala'nın değil Türk yargısının tutukluluğu devam ediyor" dedi.

Avukat Tolga Aytöre, müvekkili iş insanı Osman Kavala'nın dört yıldır hukuka aykırı olarak tutuklu yargılandığını belirterek, "Kavala'nın her yargılamasında zaten tahliye olmasını bekliyorum. Çünkü tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı her gün sürpriz" dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, KRT'de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programına katılan Avukat Aytöre, Kavala'nın duruşmasına katılan 10 büyükelçinin de bu hukuksuzluğa tanık olduklarını belirtti. "Bu elçiler Osman Kavala hakkında niye hassasiyet gösteriyor diyorlar. Bu büyükelçilerin birçoğu duruşmalara geliyor biliyor musunuz?" diye soran Aytöre, "Bugüne kadar hemen her duruşmaya katıldılar ve yaşananlara bizzat şahitler. Hukuksuzluklara şahitler. ‘Biz niye tutukluyuz’ diye her duruşmada sorumuza yanıt veremeyen heyetle karşı karşıyalar” diye konuştu. 

26 Kasım’daki duruşmada Kavala’nın tahliyesini bekliyor musunuz?” sorusuna ise Aytöre şöyle yanıt verdi: "Kavala'nın her yargılamasında zaten tahliye olmasını bekliyorum. Çünkü tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı her gün sürpriz. Biz hukuken haklıyız. Hiçbir hukuka dayamadan dört yıldır, sorgusuz sualsiz, hiçbir suça ilişkin eğilimimiz ortaya konamadan yargılanıyoruz ve tutuklu yargılanıyoruz. Bugün gelinen noktada 10 büyükelçi açıklamalar yaptı, yetkililer bir şeyler söyledi, sonuç? Sonucu bana söyler misiniz? Tutuklu yargılanma devam ediyor."

UZGEL: TAHLİYE İMKÂNI DOĞDU

Programın diğer konuğu dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel ise Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi de aslında bir taraftan geri adım atmıyormuş görüntüsünü veriyor. Ama ‘Avrupa Konseyi karar alırsa üstümüze düşen neyse onu yaparız’ diyerek aslında tahliyenin zeminini hazırlamaya başladı. Tabii ki AKP'ye dair hiçbir şey öngöremiyoruz. bir ihtimal olarak tahliye diyebilirim. Büyükelçilerin Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesini hatırlatan açıklamasıyla tahliye imkanının daha fazla olduğunu söyleyebilirim."

Gündem