Kavcıoğlu'ndan 'kredi' tepkisi: Kredi çekip araba alırsanız bu mücadeleyi nasıl yapacağız

Kavcıoğlu'ndan 'kredi' tepkisi: Kredi çekip araba alırsanız bu mücadeleyi nasıl yapacağız
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun katıldığı İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantısında "1 trilyon kredi kullanılmış 6 ayda, tarihi rekor. Bu salonda kimse çıkıp kredi bulamıyorum diyemez. Bu kredi nereye gitti?" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısına katılan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, sanayicilerle görüş alış verişinde bulundu.

Şahap Kavcıoğlu, bir sanayicinin TCMB tarafından yüzde 14 faizle fonlanan bankaların kendilerine yüzde 40 faizle kredi verdiğini söyleyen sanayiciye tepki gösterdi.

Gerçek Gündem'in haberine göre Kavcıoğlu, "Alma abi alma. Siz almayın. O vermek zorunda kalacak. Bu hesabı hepimizin iyi yapması lazım. 1 trilyon kredi kullanılmış 6 ayda, tarihi rekor. Bu salonda kimse çıkıp kredi bulamıyorum diyemez. Bu kredi nereye gitti? 6 ayı kıyasladığında dört kat artmış. Biz bundan çok rahatsızız. Enflasyonla mücade dediniz. Nasıl yapacağım ben enflasyonla mücadeleyi. Siz krediyi çekip döviz alırsanız, krediyi alıp gidip 3 tane araba alırsanız nasıl yapacağız bu mücadeleyi. Hepimiz üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ekonomi