Kayseri'de peş peşe depremler

Kayseri'de peş peşe depremler
AFAD, Kayseri'de bugün öğleden sonra 30 dakika içinde 3 deprem meydana gelirken, insanlar sarsıntıdan dolayı sokaklara çıktı.

AFAD'a göre bugün saat 14:47'de 12,8 kilometre derinlikte deprem meydana geldi. İncesu merkezli depremin büyüklüğü 4,7 olarak verildi.

Kandilli Rasathanesi ise bu depremin büyüklüğünü 4,9 diye açıkladı.

İlk depremden 6 dakika sonra, saat 14:53'te yine İncesu'da bir deprem daha kayda geçti. Bu depremin büyüklüğü 4,3 olurken, derinliği 7 kilometreydi.

Üçüncü deprem de yine İncesu'da meydana geldi. Büyüklüğü 3,8, derinliği 3.5 kilometre olan deprem saat 15:15'te kayda geçti.

Depremin çevre illerden hissedildiği belirtildi. Kayseri'de insanlar panikle kendilerini sokağa attı.

'Olumsuz durum yok'

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter'dan şu bilgiyi verdi: "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Geçmiş olsun Kayseri’m. İncesu Belediye Başkanı ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm, an itibariyle olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabbim her türlü afetlerden bizleri korusun" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem