Kayseri'de gerginlik: Araçlar yakıldı, Valilik açıklama yaptı

Kayseri'de gerginlik: Araçlar yakıldı, Valilik açıklama yaptı
Kayseri'de bir çocuğun istismara uğradığının duyulmasının ardından bölgede gerginlik yaşandı. Çok sayıda işyeri ve araca zarar verildi.

Kısa Dalga - Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu istismara maruz bırakırken yakalandı.

Olayın ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak istedi. Özel Harekat polisleri tarafından gözaltına alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirdi, iş yerlerini de ateşe verdi.

Valilikten açıklama: Şahıs gözaltına alındı, çocuk koruma altında

Kayseri Valiliği açıklama yaparak iddiayı doğruladı, söz konusu yabancı uyruklu şahsın gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır.

Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."

İl Emniyet Müdürü: Gerekeni yapacağız

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek yaptığı açıklamada, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Gündem