Van'ın AKP'li adayının seçimden önceki paylaşımı: 'Kayyım atanmak istemiyorum'

Van'ın AKP'li adayının seçimden önceki paylaşımı: 'Kayyım atanmak istemiyorum'
Van’da seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçime 48 saat kala memnu haklarının alınmasının ardından mazbatanın AKP adayı Abdulahat Arvas' a verilme kararı büyük tepkiye neden oldu. Arvas'ın seçimden önce yaptığı bir paylaşım da sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Arvas'ın 4 Mart 2024 tarihinde X hesabından yaptığı ' Kayyum atanmak istemiyorum' paylaşımının altında tepkilerini dile getiriyor.

Abdullah Arvas'ın paylaşımına aralarında yazar ve araştırmacıların da bulunduğu X kullanıcılarından bazılarının verdikleri tepkilerden bazıları şöyle;

Ahmet Ümit: Abdullahat Bey, lütfen demokrasiye uygun davranın mazbatayı kabul etmeyin.

Hüseyin Çalışkaner : Biraz onurunuz varsa bu kayyım görevini kabul etmezsiniz

Şilan Aydın : Kabul etmediğinizi istifa ederek göstermeniz belki de yeni bir değişim hareketi olacak..Buyurun sizi bekliyoruz.

Op. Dr. Celal Alioğlu : İstifa et. Meclis yeni başkanı seçsin.

Ayten Akgün : Söylediklerinizin arkasında duracak mısınız? Bu rezaleti, bu gaspı kabul edecek misiniz?

AKP Adayı Abdulahat Arvas 4 Mart'ta basın mensuplarıyla bir araya gelmiş ve kayyımlar için şu ifadeleri kullanmıştı;

''Van'da kayyım dönemi bitti''

'Kazanmak için yola çıktığını belirten Arvas, “Bizim için önemli olan davamızdır. Ülkemizin ve memleketimizin gelişmesi, kalkınması ve daha iyi yerlere gelmesi için gayret sarf ediyoruz. 2019 seçimlerinde KHK’lı olan kişiler aday gösterildikleri için kayyum atanarak ikinci partiye verildi. Bana göre kayyum dönemi bitti. Ben şehrimde kazanmak istiyorum. Biz kazanmak için yola çıktık. Kayyım atanacağımı düşünsem bu kadar çalışmam, performans sarf etmem. Bugün tüm teşkilatımızla sahada vatandaşlarımızı ziyaret ederek desteklerini istiyoruz. Madem kayyım atanacak kendimi neden bu kadar yıpratayım ki, biz Van’ı kazanarak halkımızla birlikte yöneteceğiz”

Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının alınması ardından DEM Partililer ve yurttaşların tepkileri sürerken AKP Adayı Abdulahat Arvas ise sessizliğini koruyor. (Kısa Dalga)

Politika