Kayyım kadınlara ayrılan park alanını kafeye çevirdi

Kayyım kadınlara ayrılan park alanını kafeye çevirdi
Cizre’de HDP yönetiminde olan belediyenin Dicle Nehri kıyısındaki parkta kadınlar için oluşturduğu alan kayyım tarafından kafeye çevrildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde HDP yönetiminde olan belediye, 2019 yılında Dicle Nehri kıyısında bulunan Surdibi Parkı’nda, haftanın her çarşamba gününe özel kadınlar için alan oluşturdu. Kadınlar için ayrılan alan, belediyeye kayyım atanmasının ardından kapatıldı. Kayyım, daha sonra alanı kafeye çevirdi.

KUTLU: KADIN DÜŞMANI BİR KARAR

Parkın kapatılarak kafeye dönüştürülmesini kadın düşmanlığı olarak değerlendiren görevden alınan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Berivan Kutlu, kadın kazanımlarını yok eden kayyıma karşı karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Kutlu, kadınların her hafta parkta bir araya gelerek birlikte vakit geçirdiklerini ancak alanın kafeye çevrilmesiyle kadınların parka uğramadığını belirtti.

Kadın kazanımları yok ederek, yaşam alanlarının daraltıldığını belirten Kutlu, “Bu park, bu zihniyetin bir fotoğrafıdır. Kayyım zihniyeti nedir ve nasıl yürütüyor, bu parkta görebilirsiniz. Kadınlar o gün kendini özgür ve rahat hissediyorlardı” dedi. (MA)

Kadın