Kayyım, Siirt'te 25 taşınmazı daha satışa çıkardı

Kayyım, Siirt'te 25 taşınmazı daha satışa çıkardı
Siirt'te geçtiğimiz ay toplam bedeli yaklaşık 34 milyon TL olan 18 taşınmazı satışa çıkaran kayyım yönetimi, Kasım ayı meclis toplantısında 45 taşınmazın daha satışa çıkarılması için karar aldırdı.

METİN YOKSU

Kayyım yönetiminde bulunan Siirt Belediyesi, geçtiğimiz ay toplam bedeli 33 milyon 939 bin 629 TL olan 18 taşınmazı satışa çıkardı. Kayyım yönetiminin, Kasım ayı belediye meclisi toplantısında aldığı karar ile 45 taşınmazı daha satışa çıkaracağı öğrenildi.

Siirt'in Evren ve Kooperatif Mahallerinde bulunan 25 taşınmazsın toplam bedeli 4 milyon 581 bin TL olarak belirlendi. Üzerinde yapı işgalleri bulunduğunu belirten belediye, satışları açık artırma ile yapacağını duyurdu.

Belediye meclis kararına göre, ihale 20-21 Aralık'ta yapılacak.

"Savurganlık yüzünden yakında maaşları ödeyemeyecek"

Siirt’te son iki ayda yapılan 43 satış ilanına ilişkin görüştüğümüz, yerine kayyım atanan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Dara Turhan, "Siirt Belediyesi'ne ait gayrimenkullerin acele satışa çıkarılması Siirt Belediyesi kayyım yönetiminin epey bir borçlandığını gözler önüne seriyor" dedi.

Turhan şunları söyledi:

"Resmiyette belediyeye ama özünde Siirt halkına ait arsalar elden çıkarılarak kaynak yaratılmaya çalışılıyor. Siirt Belediyesi çalışanlarının dile getirdiği iddialara göre akaryakıt parasını ödeyemediği için belediye, akaryakıt ihtiyacını diğer resmi kurumlardan sağlıyor.

"Yine Siirt'te son günlerde en fazla konuşulan konulardan biri belediyenin bu savurganlık yüzünden yakında çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyeceğidir."

Belediyelerin bazı zamanlarda taşınmazları satışı çıkarmasının normal bir durum olduğunu, ancak kayyım belediyelerine karşı bir güvensizlik olduğunu ifade eden Turhan, "Bunun yanı sıra yurttaşlar yaptıkları icraatlarda kendilerine yakın kişileri kayırdıklarını düşünüyorlar" dedi.

Gündem