'Kazanacak aday gerekli' diyen Saadet Partili vekilden Temel Karamollaoğlu önerisi

'Kazanacak aday gerekli' diyen Saadet Partili vekilden Temel Karamollaoğlu önerisi
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, altılı masanın ortak adayı olarak partisinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu'nu önerdi.

Seçime yaklaşık 4 ay kalırken, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı açıklanmadı. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıkıyor.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, ortak aday olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu önerdi.

Karaduman, adayın 'dindar ve muhafazakar çevrelere de hitap edecek biri' olması gerektiğini ifade etti.

'Kazanabilecek aday olmalı'

TV 5'e konuşan Saadet Partili vekilin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

* Belirlenecek cumhurbaşkanı adayının kazanabilecek bir aday olması gerekir. Nihayetinde kazanma ihtimali düşük olan birisinin aday olarak gösterilmesinin yani bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasını yeniden yaşamanın daha mümkün hale gelebileceği, o tecrübenin bir daha yaşanmaması açısından kazanabilecek bir adayın olması gerekir.

* Bir diğer ikincisi özellikle yani seçimden sonra altılı masanın bu on aydır yürüyen süreci seçime kadar yürüyen süreci nihayetinde seçimle birlikte bitmeyecek ve seçimden sonra da alınan kararların uygulanabileceği, altı liderin bu süreci birlikte taşıyabileceği bir süreç olması gerekir. Bundan dolayı da belirlenecek adayın yine altılı masayı taşıyabilme vasfına da sahip olan birisinin muhakkak olması gerekir.

'AKP'lilere de umut olmalı'

* Özellikle Türkiye’de AK Parti seçmenine de umut olabilecek, AK Parti seçmenine de, Türkiye’de dindar ve muhafazakar çevrelere de hitap edecek olan bir ismin mutlaka olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.

* Türkiye’nin birikmiş sorun ve problemlerinin önemli oranda çözümüne ciddi katkısının da olacağını düşünerek genel başkanımız sayın Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim. (Kısa Dalga)

Politika