Kazdağları'nda halkı ikna etmek için alışveriş çeki dağıtılmış

Kazdağları'nda halkı ikna etmek için alışveriş çeki dağıtılmış
Cengiz İnşaat tarafından Kazdağları'nda yapılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı çıkan halkı ikna etmek için şirket yetkililerinin 150 TL tutarında alışveriş çeki dağıttığı ortaya çıktı.

Kazdağları'nda madencilik faaliyetleri yürütmek isteyen Cengiz İnşaat şirketine köylüler direnince şirket onları ikna etmek için farklı yollar denemeye başladı.AKP’ye yakınlığı ile bilinen şirket, Kazdağları’nda arazi sahibi köylülere ‘kamulaştırma’ tehdidinin ardından halkı ikna etmek için başka yöntemlere başvurdu.

Köylülere, 150 liralık alışverişi çeki dağıtan şirketin daha öncede ramazanda erzak kolisi ve çocuklara tablet dağıttığı öğrenildi.

Birgün gazetesinin haberine göre, Kaz Dağları Kardeşliği Platformu’ndan Ferzan Aktaş, Cengiz İnşaat’ın halka rüşvet vermeye çalıştığını kaydederek şöyle konuştu:

“Çekler tam kapanma döneminde dağıtılmış. Ülkede yasak varken, şirkete yasak konulmamış. Şirket çalışanları kapanmada köylere gidip ramazan kolileri, çocuklara tablet, market çeki dağıttılar. Bunları iyi niyetli görmüyoruz. Rüşvetvari şekilde dağıtıyorlar. Halkın toprakları elinden alınacak, halk tarım yapamaz hale gelecek, göz boyamak için böyle yöntemlere başvuruyorlar.”

Köylülerin projeyi kabul etmediklerini belirten Aktaş, “Halk topraklarının elinden gideceğini yaşamlarına zarar verileceğini biliyor. Tek bir köy de değil, birçok köy etkilenecek” dedi.

Öte yandan Cengiz İnşaat, geçtiğimiz günlerde madencilik faaliyetlerinin yapılacağı arazilerin sahiplerine gönderdiği tebligatla köylüleri 28 Mayıs günü köy kahvesinde yapılacak pazarlık görüşmesine davet etmiş, tebligatın devamında ise köylüleri ‘kamulaştırma’ ile tehdit etmişti.

Gündem