KCDP: Bakanlık hangi kadınları kadın cinayeti olarak saymıyor?

KCDP: Bakanlık hangi kadınları kadın cinayeti olarak saymıyor?
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya "Bakanlık hangi kadınları kadın cinayeti olarak saymıyor?" diye sordu.

Kısa Dalga - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında 308, 2024 yılının ilk 6 ayında da 166 kadının uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini söylemişti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göreyse 2023 yılında 315, 2024 yılının ilk 6 ayında da 205 kadın öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, yaptığı açıklamada, verilerin yine manipülatif olduğuna dikkat çekerek, "İçişleri Bakanlığı’nın aklına yine veri açıklamak gelmiş. İçişleri Bakanı 2024 yılının ilk 6 ayında 166 kadının hayatını kaybettiğini söylüyor. Bu kadınlar hayatını nasıl kaybetti, bu muğlak ifadeyi açıklayın" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-10-at-19-51-26-001.jpeg

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bizim verilerimize göre ilk 6 ayda 205 kadın cinayeti işlendi, 117 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Bakanlık hangi kadınları kadın cinayeti olarak saymıyor? Babası tarafından öldürülen Merve Karabaş’ı mı? 120 kez bıçaklanarak öldürülen Hacer Çağla Çetinalp’i mi? Aynı apartmanda olduğu erkek tarafından boğularak ve evi yakılarak öldürülen Ayfer Koçak’ı mı?

"Hepsinin tek tek takipçisi olacağız"

İçişleri Bakanı, 1 Temmuz 2024 itibarıyla Elektronik İzleme Merkezince izlenen 689 vakanın olduğunu söylüyor. Bu şiddet tehdidi altında yaşayan 689 kadın demektir. Bu kadınların hepsinin hayatından Bakanlık sorumludur. Bu vakalardan kaçında kadınlar tam olarak korunuyor? Elektronik kelepçe takılması gereken, henüz yakalanmayan kaç fail var?

İçişleri Bakanlığı bir anlam ifade etmeden manipülatif veriler açıklamak yerine, 6284’ün tam uygulanmadığı her olay için hesap vermelidir. Açıkladığı verilerdeki kaç kadının hayatı korunmuyorsa bilin ki hepsinin tek tek takipçisi olacağız." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kadın