Kemal Kılıçdaroğlu, Fahrettin Altun'u uyardı: Anlaşmaya çalıştıklarınız sizi yabancı istihbaratın eline düşürür

Kemal Kılıçdaroğlu, Fahrettin Altun'u uyardı: Anlaşmaya çalıştıklarınız sizi yabancı istihbaratın eline düşürür
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu "Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 12 gün kalan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibini uyardı.

kk.png

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu "Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!" dedi.

Kılıçdaroğlu sadece ilk isilerini paylaştığı kişiler ve görevleri:

İletişim Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı: Serhat Eroğlu

İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir

İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Evren Başar

Cambridge Analytica olayı nedir?

Cambridge Analytica, 2014 yılında toplamaya başladığı yaklaşık 50 milyon Facebook kullanıcısının kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinin toplandığı bir veri ihlalidir. Elde edilen veriler, bu kişileri işe alan politikacılar adına seçmenlerin fikrini etkilemek için kullanıldı. İhlali takiben, Facebook, kamuoyundan özür diledi ve Cambridge Analytica'nın verileri uygunsuz bir şekilde topladığını belirtti. Ayrıca ihlal, Facebook'un hisse senetlerinin düşmesine neden oldu. (Kısa Dalga)

Politika