Kemal Kılıçdaroğlu kararını verdi, sahaya geri dönüyor: Vakıf çalışması da olacak

Kemal Kılıçdaroğlu kararını verdi, sahaya geri dönüyor: Vakıf çalışması da olacak
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kulis bilgilerine göre yerel seçim öncesi ilk hamlesi ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte siyaseti ofisinden takip edeceği iddia edildi.

CHP Genel Başkanlığına veda eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun kulis bilgilerine göre yerel seçim öncesi yeni hamlesi belli oldu.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için bir çalışma ofisi hazırlatıyor. Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte siyaseti ofisinden takip edeceği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi, eski Genel Başkanın bundan sonra ne yapacağı ile ilgili şunları söyledi:

Çalışma ofisi olacak. Çünkü Kemal Bey’in evde bir çalışma odası yok. Kendisiyle görüşmek isteyenler, partinin daha iyi bir yere varması için emek vermek isteyip fikrini soranlar olacaktır. Onları bu ofiste ağırlar, partinin başarısı için her türlü desteği verir.

VAKIF ÇALIŞMASI DA OLACAK

Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylarının iddialarına göre, aynı zamanda bir vakıf çalışması da yürütülüyor.

İddiaya göre, Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisi bir iki haftaya aktif hale gelecek. Öte yandan bu çalışmaların “paralel bir genel başkanlık faaliyeti” gibi algılanmaması gerektiğini belirtildi.

Güniz sokak çalışması

Öte yandan gazeteci Altan Sancar da CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni bir ofis açma hazırlığında olduğunu söyledi.

Sancar, sosyal medyadan duyurduğu haberde, "Türkiye siyasetinde yeni bir Güniz Sokak çalışması olduğunu söylemek mümkün" ifadelerini kullandı.

Sancar'ın haberi şöyle:

"Dün bir yayında söylemiştim, CHP’nin 7’inci genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir çalışma ofisi hazırlığı başlattı. Ofis için yer arayışında sona gelindi. Çalışma ofisi hazırlıkları içinde CHP’den bazı milletvekilleri de dahil olmak üzere bazı isimler yer alıyor.

Yayın sonrası arayan CHP’li bir isim de ofis için “Burada hem parti içinden hem de siyasetten isimlerle görüşmeler olacak. Bu tarz bir ofis Kemal Bey gibi bir isim için gerekli” dedi. Kendisine “parti içi muhalefet de orada mı olacak?” diye sorduğumda, “Denge açısından bir göz görevi görecektir, ama partinin çıkarlarını aleyhine hele ki yerel seçim öncesi bu tarz bir şeye elbette girişilmeyecek” dedi.

Türkiye siyasetinde yeni bir Güniz Sokak çalışması olduğunu söylemek mümkün."

Güniz sokak nedir?

Güniz Sokak, Süleyman Demirel ve eşi Nazmiye Demirel'in ikamet etmiş olduğu Ankara'nın Çankaya ilçesi Kavaklıdere semtinde evinin bulunduğu sokaktır. Süleyman Demirel'in yıllardır ikamet ettiği sokak Türk siyasi literatüründe kendisi ile özdeşleşmiştir. Güniz Sokak denince ilk akla gelen Süleyman Demirel olduğundan, Demirel'i isim vermek istemeden eleştirmek isteyen siyasi rakipleri Güniz Sokak ismini sıklıkla kullanmıştır.

Ne olmuştu?

CHP'nin 5 Kasım'daki (2023) Olağan Kurultayı'nda, İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy geçersiz, 2 oy ise boş çıktı. Hiçbir aday genel başkan seçilmek için gerekli olan 1366 delegenin salt çoğunluğunun oyunu alamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

“Değişimciler”in adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu, 13 yıldır yürüttüğü genel başkanlığa, kurultay yenilgisiyle veda etti. (Kısa Dalga)

Gündem