CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanlığı'na alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanlığı'na alınmadı
KPSS'de yüksek puan almasına rağmen mülakatla elenen öğretmen adaylarının durumunu görüşmek üzere Mill,i Eğitim Bakanlığı'na giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'de yüksek puan almasına rağmen sözlü mülakatta elenen öğretmen adayları için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'le görüşmek üzere gittiği MEB’e alınmadı.

MEB'in kapısının önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları dedi: 

"Bir haksızlık, hukuksuzluk varsa, birinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme sarayın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim en doğal ve insani görevimdir. Nerede kul hakkı yeniyorsa, torpil oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. 

Dün, bir feryadı dile getirdim. KPSS'de 80-90-95 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda, mülakatlarda elendiğini duydum. Onlarla konuştum. Bu memlekete yazıktır, günahtır.  Gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır. 

Düne kadar mülakatlarda artı 3 eksi 3 arasında puan verilecektir şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatı ile terk edildi? TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var. Evlatlarımıza haksızlık var.

Bir anne babanın evladını üniversiteye, sınavlara nasıl hazırladığını bilmeyenimiz var mı? Bütün anne babalara sesleniyorum, onlar adına konuşuyorum. Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Haksızlık var, hukuksuzluk var, bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay'a gitti, Danıştay mülakatlarda yapılan haksızlığı tescilledi. Verdiği kararda diyor ki, verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır diyor. 

Öğretmene haksızlık yapamazsınız, böyle bir tabloya asla izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğradığını söyleyen herkese hukuki desteği vereceğiz. Onlarla beraber olacağız.

Haksızlık yapanlar şunu unutmasınlar: Görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımın üstüne... Onlara daha önce de haksızlıklara mesafeli durun, altına imza atmayın diye onlara söylemiştim. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak da boynumun borcudur. 

(Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamasının sorulması üstüne) Saray'ın talimatı ile iş yapanları ben muhatap almam. Benim muhatabım, hedefim, sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır."

Gündem