Kemal Kılıçdaroğlu Van'dan seslendi: Kayyum denen garabeti tümüyle bitireceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu Van'dan seslendi: Kayyum denen garabeti tümüyle bitireceğiz
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da, "Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. Yuh çekmeyin. Gideceksiniz, sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ağrı'daki mitinginin ardından Van'a geldi. Kılıçdaroğlu'na, Van mitinginde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Van’ın Beşyol Meydanı'nda yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Bıkmadık ya. Kamplaşmadan, kavgadan bıkmadık mı? Yeter artık ya. Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Nedir ayrılık gayrılık. Ayrılık gayrılık bize ne verdi? Hiçbir şey vermedi. Biz, beraber olacağız. Bu güzel ülkede beraber olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Bu ülkenin insanlarına barış sözüm var'

Ekrem Başkan’a sözü verdiniz, bana da vereceksiniz. Çünkü ben, ilkokula Erciş’te başladım. Erciş’te okula başlarken müzik dersinde öğrendiğimiz ilk türkü de Ordu’nun Dereleri olmuştu. Ama Ordu nerede, bilmiyorduk. Şimdi bu güzel ülkede, dünyanın en güzel kenti, kadim kenti Van’da olmaktan son derece mutluyum.

Dünya kadar sorun var, biliyorum. Bütün sorunlarınızı biliyorum. Kimlerin neler yaptığını da biliyorum. Ama benim bu ülkenin insanlarına sözüm var; bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiç kimse asla ve asla ötekileştirilmeyecek. Bu ülkede hiç kimse inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır.

Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Söz veriyorum, bütün bunları çözeceğim. Tamamını çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz. Yuh çekmeyin. Gideceksiniz, sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz.

'Memleketimizde huzur içinde yaşamak, kucaklaşmak istiyoruz'

Bıkmadık ya. Kamplaşmadan, kavgadan bıkmadık mı? Yeter artık ya. Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Nedir ayrılık gayrılık. Ayrılık gayrılık bize ne verdi? Hiçbir şey vermedi. Biz, beraber olacağız. Bu güzel ülkede beraber olacağız. Van Denizi’nde beraber olacağız. Ben ‘Van Denizi’ dediğim zaman bir ara eleştirmişlerdi, ‘Gölün adını bilmiyor’ diye. Ama benim Erciş’te okula başladığımı bilmiyorlardı. Buraya ‘Van Denizi’ denir. Van’ın ne kadar güzel olduğunu bilmez miyim, kadim bir kent olduğunu bilmez miyim?

'Adalet olmadan, kardeşlik olmaz'

Bazılarına söz verdim, gelirken söz verdim. Belediyeden atılan 306 kardeşim var, onların tamamını görevlerine iade edeceğim. Nerede bir adaletsizlik varsa adaletsizlikle mücadele etmek benim boynumun borcudur. Çünkü devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde çocuklar yatağa aç girer.

Adaletin olmadığı yerde milyonlar yoksul, bir avuç da varsıl olur. O varsıllara da ben, ‘Beşli Çeteler’ diyorum. Sevgili Vanlılar; hiç meraklanmayın. O Beşli Çeteler, malı alıp yurtdışına götürdüler. Ben bunu bilmez miyim? Son kuruşuna kadar getireceğim o paraları, hiç endişe etmeyin. Sizden alınan, sizden çalınan o paraları tamamını alacağım, bu ülkeye getireceğim. En ufak bir endişeniz olmasın.

Annelere seslendi: Sosyal devlet güvenceniz olacak

Ayrıca, hiç geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadının banka hesabına mutlaka en az asgari ücret kadar bir para yatıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Onlar gibi yapmayacağız. Kişinin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kadın gidecek, bankadan memur, işçi, emekli gibi aylığını çekecek ve çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Dolayısıyla bütün annelere de sesleniyorum; meraklanmayın, sosyal devlet sizin en büyük güvenceniz olacak.

'Onlar beşli çetelere ben vatandaşlara hizmet edeceğim'

Van, bu bölgenin kilit taşlarından birisidir. Bu bölgenin İran ile olan ilişkisi, İranlı turistlerin buraya gelmesi, tek başına yetmiyor. Dünyanın her tarafından insan Van’a gelmeli, sadece İranlılar değil. Van’a gelmeli, tarihini görmeli; gölünü, ovalarını, yaylarını görmeli ve en önemlisi güzel insanlarını görmeli. Van kahvaltısını yapabilmeli. Bu yapılacak. Bütün bu ovalar, bereketli ovalara dönüşecek, göreceksiniz. Bu bölge, özel ekonomi bölgesi ilan edilecek. Hayvancılığı göreceksiniz. Sadece Orta Doğu’yu değil, Kafkasları da besleyecek büyük bir ekonomik potansiyele sahip burası. Bunu yapacağız, göreceksiniz. Onlar Beşli Çetelere, yandaşlara hizmet ettiler. Ben, vatandaşlara hizmet edeceğim, size hizmet edeceğim.

'Kul hakkı yedirmeyeceğim'

Diyorlar ki ‘Efendim, çalıyorlar ama iş yapıyorlar’. Allah Allah. ‘Çalıyor ama iş yapıyor.’ Yaptığı iş, nasıl çaldığını gösteriyor. Biz öyle yapmayacağız. Asla ve asla çaldırmayacağız ve millete hizmet edeceğiz. Van’dan sesleniyorum; Türkiye’ye, dünyaya sesleniyorum: Kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz. Ben bunu söylüyorum ya bekliyorum onlar da söylesinler, ‘Kul hakkı yemeyeceğiz, kul hakkı yedirmeyeceğiz’ diye. Tık yok.

Onlar söyleyemiyorlar. Çünkü onların malı nasıl götürdüklerini çok iyi biliyorum. Manhattan’da, gideceksin 35 katlı gökdelen yapacaksın. Amerika’da Muhammed Ali Clay’in çiftliğini satın alacaksın. İngiltere’de, Chelsea’de lüks villalarda oturacaksın, onları satın alacaksın. Tamamını getireceğim. Tamamını söke söke alıp getireceğim.

'Hala 100'e yakın aile barakalarda'

2011’de deprem oldu. Ben, o depremde buraya geldim, bir gece de burada kaldım. Ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti. Hâlâ 100’e yakın aile barakalarda oturuyor. Geçen hafta eşim geldi, o ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak; ‘Neredeydiniz bugüne kadar’. Söz veriyorum Vanlılara; geleceğim cumhurbaşkanı seçildikten sonra, önce o ailelere gideceğim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim, helallik isteyeceğim.” (ANKA)

Politika