Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Şık baş başa görüştü

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Şık baş başa görüştü
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "Öğrendim ki işte o gün bir kritik “birliktelik” yaşandı" diyerek Kılıçdaroğlu'nun Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ile baş başa görüştüğünü yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık üç hafta önce bütçe görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’na seslendi. “Göreceksiniz, Millet İttifakı olarak temiz, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi yeniden, beraber ve birlikte inşa edeceğiz” demişti. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "Öğrendim ki işte o gün bir kritik “birliktelik” yaşandı" diyerek Kılıçdaroğlu'nun Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ile baş başa görüştüğünü yazdı.

Ahmet Şık, geçen mayıs aylında Medyascope'ta katıldığı programda "Kemal beyin Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için, bizler için değil elbette, bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum" demişti. Şık daha sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla ilgili açıklaması için özür dilemiş, "Meramımı anlatamamışım. Anlatamadığım için, Alevilerin travmalarını tetiklemeye yol açtığım için özür dilerim" diye konuşmuştu.

Pehlivan'ın yazısına göre görüşmede CHP lideri, Şık’a bir kırgınlığının olmadığını o buluşmada söyledi. Ama duydum ki geleceğe dair bazı projeler de masaya yatırıldı. Pehlivan, yazısında şöyle dedi:

"Bir süredir kulağıma geliyordu, büyük bir ivme yakalayan TİP’in Millet İttifakı’na katılmasını isteyen CHP’liler vardı. Hoş, TİP, HDP’nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir bileşeni... Ama işte siyaset bu, acaba Kılıçdaroğlu da TİP milletvekili Şık’tan Millet İttifakı’nı desteklemelerini istemiş olabilir mi? Neden olmasın! Ahmet Şık’a da sordum. Lakin “Görüşme özeldi, herhangi bir şey söyleyemem” dedi." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem