Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sezgin Tanrıkulu yanıtı: Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun?

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sezgin Tanrıkulu yanıtı: Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu'nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu bir kez daha hedef aldı.

Erdoğan, daha önceki konuşmasında "Sözde vekil, terörist müsveddesi" ifadelerini kullandığı Tanrıkulu için “Şu anda bu topluluk, bu sözde milletvekillerine gerekli dersi gerektiği zaman en ideal şekilde verecek kalitededir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sözlere ilişkin açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

''Erdoğan, Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu için “Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var.” demişsin. “Devlet olarak” derken, kastın nedir?

Tehdit mi ediyorsun? Bu işleri hala SADAT’la mı görüyorsun? Siyasi ve ahlaki meşruiyetinin olmadığının farkındasın, buna göre davranıyorsun. Ancak bulunduğun makam adaleti emreder. Unutma, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir.

SADAT’la yol yürüyen Saray devleti ise “Adalet mülkün temelidir.” sözünden mal-mülk anlayanların, AYM kararlarını dahi tanımayıp, yargıya talimat verenlerin oluşturduğu bir kötülük organizasyonudur. Hangisini temsil edeceğine karar ver.'' (Kısa Dalga)

Gündem