Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz video: Cemal Kaşıkçı'ya fiyat biçemezsiniz

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz video: Cemal Kaşıkçı'ya fiyat biçemezsiniz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz Cemal Kaşıkçı videosu geldi. Kılıçdaroğlu paylaşımında, "neye inanırsanız inanın topraklarınızda korkunç bir cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı'ya fiyat biçemezsiniz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Ahlâk, devletin temelidir. Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğu'nun bahçesine gömenler, devletin temellerini sarstılar. Gelin bu gece, bu acı meseleyi konuşalım…" başlıklı bir video paylaştı.

Çok farklı kesimlerle bir araya geldiğini en son dini kanaat önderleriyle buluştuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "istisnasız her görüşmede din ile ahlakın el ele gitmesi gerektiğini söylüyorlar" diye konuştu.

"Ahlaklı olmak için dindar olmanız gerekmeyebilir ama dindar olmak için ahlaklı olmanız şart” diyen Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetine değindi. Kaşıkçı ile ilgili "Ahlâk, devletin temelidir. Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğu’nun bahçesine gömenler, devletin temellerini sarstılar" paylaşımını yaptı.

"Bugün Erdoğan, İsrail ile ilişkilerimiz başkadır, Kudüs başkadır dediğinde" bu konuyla ilgili konuşma gereği hissettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu belki de Türkiye'nin en önemli sorunu "o başka bu başka anlayışıdır" dedi.

"Her şeye fiyat biçmek ama değer biçememek, bu saray ve şürekası onurumuza fiyat biçiyor çünkü değer bilmiyor" diyen Kılıçdaroğlu "neye inanırsanız inanın topraklarınızda korkunç bir cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı'ya fiyat biçemezsiniz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOAĞAN'A: UTANMALISIN

"Ne olursak olalım ahlaklı olmak zorundayız. Türkiye’nin dindar, sofu, sufi, inançlı, inançsız sorunu yok. Türkiye’nin çok net bir ahlak sorunu var. Bu arada Cemal Kaşıkçı’nın yakınından randevu istedim; bu konuyu konuşmak için. Mavi Marmara ailelerinden de isteyeceğim. O dava bizim için kapanmadı. İktidarımızda bu davalara devlet ahlakı neyi gerektiriyorsa öyle yaklaşacağız" diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Sana gelince Erdoğan; sen, Kaşıkçı davasıyla bu devletin, bu milletin milli egemenliğini sattın. Türkiye’nin onurunu Suudi Konsolosluğu’nun bahçesine gömdün sen. Utanmalısın” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem