Kendisine tecavüz eden erkeği öldüren kadın tutuklandı

Kendisine tecavüz eden erkeği öldüren kadın tutuklandı
Esra Abid, polisteki ifadesinde "Yüzüme kezzap atmakla tehdit ediyordu. Birçok kez beni çalıştığım yerden otomobiliyle alıp, evine götürüyor cinsel saldırıda bulunuyordu" dedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kendisini darp eden, öldürmekle tehdit eden ve cinsel saldırıda bulunan Mustafa Teksöğüt'ü vuran 37 yaşındaki Esra Abid, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA'nın haberine göre, bir çocuk annesi Esra Abid'in otomobilinin önü, önceki gün saat 20.00 sıralarında Hacıfeyzullah Mahallesi Yedi Eylül İlköğretim Okulu önünde, kendisini bir süredir rahatsız eden ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Mustafa Teksöğüt'ün kullandığı hafif ticari araçla kesildi.

İkili arasında tartışma yaşanırken, Abid, yanındaki tabancayla Teksöğüt'e peş peşe 3 el ateş etti.

Boynuna ve göğsüne isabet eden 2 kurşunla yaralanan Teksöğüt, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, olayın ardından Abid'i gözaltına aldı.

"Darp etti, öldürmekle tehdit etti, cinsel saldırıda bulundu"

Esra Abid, polisteki ifadesinde eşinden 5 yıl önce boşandığını ve Teksöğüt ile iki yıl önce tanıştığını, Teksöğüt'ün kendisine eşinden ayrılacağını söylediğini anlattı. Abid, şöyle devam etti: "Daha sonra davranışları değişti ve eşinden ayrılmadı. Ben de bunun üzerine yaptığım araştırmada resmi nikahlı eşinden 4 ve başka bir kadından da 3 çocuğu olduğunu öğrendim. Bunun üzerine kendisinden ayrılmak istediğimi söyledim. Ayrılmak istediğimi söyledikten sonra 3-4 kez beni darp etti. Öldürmekle tehdit ettiği için şikayette bulunamamıştım. Ancak dayanamayıp, emniyete giderek şikayetçi oldum. 2,5 ay önceki şikayetim üzerine Mustafa'ya uzaklaştırma kararı verildi. Ancak tehditleri durmuyordu. Yüzüme kezzap atmakla tehdit ediyordu. Birçok kez beni çalıştığım yerden otomobiliyle alıp, evine götürüyor cinsel saldırıda bulunuyordu. Yine böyle eve götürdüğü bir gün Mustafa'nın tabancasını almıştım. Olayda kullandığım tabanca da ona aittir. Kızımı, annemi ve tüm ailemi öldürmekle tehdit ediyordu."

Olay günü niyetinin öldürmek değil korkutmak olduğunu söyleyen Esra Abid polisteki işlemlerinin ardından dün sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı. (DHA)

Kadın