Kendisine tecavüz eden kocasını öldüren Fransız kadın serbest bırakıldı

Kendisine tecavüz eden kocasını öldüren Fransız kadın serbest bırakıldı
Fransa’da yaklaşık 20 yıldır kendisine tecavüz eden kocasını öldürdüğünü itiraf eden Valerie Bacot, serbest bırakıldı.

Fransa’da herkesi dehşete düşüren ve basında geniş yer bulan davanın karar günü alkışlarla serbest kalan Bacot, 3 yılı tecilli olmak üzere 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak halihazırda bir yılını tutuklu geçirdiği için serbest kalmasına karar verildi. 

Bacot, Chalon-sur-Saone’deki mahkeme binasının önünde bekleyen gazetecilere, kendilerine destek veren herkese ve mahkemeye teşekkür ettikten sonra “diğer kadınlar ve kötü muamele görenler için artık yeni bir mücadelenin zamanı olduğunu” söyledi. 

 Bacot'un avukatı Nathalie Tomasini de, “adaletin yerine geldiğini ve Bacot’un çocuklarının yanına dönüyor olmasının kendisi için kazanılan büyük bir zafer olduğunu” ifade etti.

Bacot, 2016 yılında üveybabası ve sonradan kocası olan Daniel Polette’i vurduğunu itiraf etmişti. Mahkeme kayıtlarına göre, Polette, Bacot’a tecavüz etmeye 12 veya 13 yaşından itibaren başlamıştı. O dönemde, Bacot’un annesiyle evli olan Polette daha sonra Bacot’un kocası ve dört çocuğunun babası olmuştu.

Ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya bulunan Bacot, mahkemenin serbest bırakılması kararının özgür olacağı anlamına geldiğini öğrenince bayılmıştı.  


HERKES BİLİYORDU

40 yaşındaki Bacot, Mayıs'ta yayımlanan çok satan kitabı “Tout Le Monde Savait” (Herkes Biliyordu) adlı kitabında, kendinden 25 yaş büyük olan Polette'nin kendisine 12 yaşındayken ilk kez tecavüz ettiğini, 17 yaşında hamile bıraktığını ve 18 yıl boyunca onu taciz etmeye devam ettiğini yazdı.

Otobiyografisinde “Ben sadece kendimi korumak istedim. Kendi hayatımı, çocuklarımın hayatını korumak istedim. Benim gözümde başka hiçbir şeyin önemi yoktu” diye kaydetti.

Bu dava, Fransa’da ensest ve aile içi şiddet kurbanlarına destek eksikliğini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Bacot’un serbest bırakılması için bir destek grubu tarafından Ocak ayında yazılan dilekçeyi 715 binden fazla kişi imzalamıştı.

Bacot kitabında cezalandırılması gerektiğini belirtiyor, ancak Polette'i öldürmenin, ilk tecavüze uğradığı andan itibaren hayatını "cehenneme" çeviren bir adamdan kendisini ve çocuklarını korumanın tek yolu olduğunu savunuyor.

Bacot, “Ben sadece kurban değilim. Onu öldürdüm; cezalandırılmam normal. Ama ağır bir cezaya çarptırılmış olsaydım, bu benim için onun bana davranışının haklı olduğu anlamına gelecekti” diye yazdı.

Bacot, annesinin kocası Polette'in onu yıllarca nasıl taciz ettiğini anlattığı kitabında, Polette'in şiddet yanlısı olduğunu herkesin bildiğini de vurguladı.

Le Monde'un haberine göre, Bacot'un annesi Joëlle Aubague mahkemede kendini “her işin arkasından çevrildiği” şeklinde savundu.

Avukat Tomasini CNN'e verdiği demeçte, Polette’in 1995'te reşit olmayan bir çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan iki buçuk yıl hapse bile girdiğini söyledi. Bacot o zaman yaklaşık 15 yaşındaydı. Bu dönemde annesi Aubague, kitaba ve Fransız medyasında geniş yer bulan mahkeme kayıtlarına göre kızını hapishane ziyaretlerine bile götürdü. (Ajans Bizim)

Dünya