Kenya'da seri katil infiali: Soruların hedefinde polis var

Kenya'da seri katil infiali: Soruların hedefinde polis var
Kenya'da 'seri katil' Collins Jumaisi Khalusha'nın, '42 kadını iki yıl içinde öldürdüğü' belirtiliyor. Ülkede infial yaratan olayda birçok soru işareti de var.

Kısa Dalga - Kenya'da 2022 yılından bu yana eşi dahil 42 kadını öldürdüğünü itiraf eden 33 yaşındaki seri katil Jomaisi Khalisia yakalandı. Polis, 33 yaşındaki Collins Jumaisi Khalusha'nın 42 kadını öldürdüğünü itiraf ettiğini açıkladı.

Polislere eleştiriler

BBC Türkçe'deki habere göre zanlının avukatı, müvekkilinin ifadesinin işkenceyle alındığını iddia etti. Birçok kişi, polisin, bunca cesedin, bölge karakolunun 100 metre uzağına atılırken ya da atıldıktan sonra nasıl fark edilmediğini sorguluyor. Mahalle sakinleri, polisleri suçla mücadelede "profesyonellikten uzak" davrandıkları için eleştiriyor.

Bu suçlamalara cevaben, Emniyet Müdürü vekili Douglas Kanja, “adil” soruşturma için bölgedeki polislerin başka yerlere transfer edildiğini duyurdu. Bu polislerin cesetlerin nasıl gözden kaçtığı konusunda sorgulanıp sorgulanmadıkları belli değil.

Bir kimlik tespit edildi


Şu ana kadar yalnızca bir cesedin kimliği tespit edildi. O ceset 24 yaşındaki Roseline Ongogo'ya ait. Kardeşi Emmanuel Ongogo BBC'ye, 28 Haziran'da gündelik iş aramak için evden çıktıktan sonra kaybolduğunu anlattı. Ailenin çöplük alanından cesetlerin çıkarıldığını duyduktan sonra morga gittiğini ve yakınlarını teşhis ettiğini söyledi. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya