Kenya'da vergi düzenlemesine karşı direniş, geri adım attırdı

Kenya'da vergi düzenlemesine karşı direniş, geri adım attırdı
Kenya'da ay başından bu yana süren vergi artışına karşı protestolar sonucunda Kenya lideri Ruto'nun yasa tasarısını imzalamadığı duyuruldu.

Kısa Dalga - Kenya'da tepkilere neden olan ve ülke genelinde protesto edilen yeni vergi yasasından geri adım atıldı.

Sözcü'nün aktardığı habere göre, bugün uluslararası medya kuruluşlarının "son dakika" ibaresiyle aktardığı haberlerde Kenya lideri Ruto'nun yasa tasarısını imzalamadığı duyuruldu.

İlk olarak ülkenin çok okunan gazetelerinden The Star'ın aktardığı haberde Ruto'nun yasa tasarısını imzalamadığı ve değiştirilmek üzere parlamentoya geri gönderdiği belirtildi.

Dün 23 kişi öldü

Kenya'da vergi artışlarına karşı dün gerçekleşen protesto gösterilerinde en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Vergi artışlarının oylanmasıyla birlikte vergi artışlarına karşı olan göstericiler dün parlamento binasına girerek binanın bir kısmını ateşe vermiş, polis ise göstericilere ateş açmıştı.

Kenya doktorlar birliğinin verdiği bilgiye göre protesto gösterilerinde ateşli silahla yaralanan 30 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

"Perşembe görüşürüz"

Ülke genelinde düzenlenen gösterilerde hükümetin halihazırda geçim sıkıntısı çeken Kenyalılar için yaşam maliyetini artıracak vergi artışlarının rafa kaldırılması ve Devlet Başkanı William Ruto'nun istifasını talep ediliyor.

Eylemciler hükümetin geri adım atmaması durumunda gösterilerin devam edeceğini de duyurdu. Eylemciler X'te #tutanethursday yani "Perşembe günü görüşürüz" ifadesini kullandı.

Kenya'nın önde gelen gazetelerinden The Nation, ülkenin 47 bölgesinden 35'inde eylemcilerin sokaklara döküldüğünü de hatırlattı. Devlet Başkanı Ruto'nun memleketinde de eylemlerin yaşandığı açıklandı. (Haber Merkezi)

Dünya